Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Υπό κράτηση ο ιδρυτής του WikiLeaks

Συνελήφθη τελικά στο Λονδίνο ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ (αν και δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για παράδοση μετά από διαπραγμάτευση με τις αρχές).
Άνδρες της Σκότλαντ Γιάρντ συνέλαβαν τον 39χρονο Αυστραλό, εκτελώντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του. Ο Ασάνζ καταζητείται στη Σουηδία με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον δύο γυναικών, την οποία αρνείται.

Από την άλλη μεριά, μαίνεται τις τελευταίες ώρες ένα πόλεμος μεταξύ χάκερ που υποστηρίζουν την ιστορία του WikiLeaks και δυο εταιριών ηλεκτρονικών πληρωμών, του PayPal και της ελβετικής PostFinance. Η ομάδα των χάκερ ξεκίνησε μια επίθεση με την ονομασία Operation Payback. Για την ώρα οι 2 οργανισμοί αρνούνται την ύπαρξη επίθεσης στις ιστοσελίδες και τους σέρβερ τους ενώ ένς ακόμη οργανισμός, η γνωστή Mastercard ανακοίνωσε τη διακοπή των συναλλαγών της με την εταιρία του συλληφθέντα.

Οι δυτικές Δημοκρατίεςαν ο τύπος έχει δίκιο και αποδείξει πως δεν είναι ένοχος για αυτό που τον κατηγορούν – σε όλο τους το μεγαλείο.