Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κάν΄το όπως ο ….Ερίκ!

Πυρετός στις τράπεζες για το …κίνημα Καντονά

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι τράπεζες, κυρίως της Γαλλίας, τη σημερινή κίνηση καθώς χιλιάδες καταθέτες αναμενόταν να προσπαθήσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του διάσημου πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.

Ο 44χρονος είχε προτείνει πριν από δύο μήνες μία «αναίμακτη επανάσταση» κατά του καπιταλιστικού συστήματος, της οποίας βασικό «όπλο» θα ήταν η μαζική απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι χθες είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 34.000 άνθρωποι και άλλοι 27.000 δήλωναν πως «το σκέφτονται», οι τραπεζίτες προειδοποιούσαν ότι «κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει». Όπως επισημαίνουν, «οι περισσότερες τράπεζες λειτουργούν βάσει συγκεκριμένων ορίων για την απόσυρση καταθέσεων και για να τα ξεπεράσουν οι πελάτες θα πρέπει να έχουν υποβάλει σχετική αίτηση αρκετές ημέρες πριν, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει γίνει».

Από την πλευρά τους τα συνδικάτα των τραπεζοϋπαλλήλων υποστήριξαν πως η ιδέα του Καντονά είναι «καλή», αλλά ταυτόχρονα και «λάθος». Όπως επεσήμαναν, μπορεί μία μαζική απόσυρση των καταθέσεων να αποβεί μοιραία για το σύστημα, αλλά αυτό θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα και για τους εργαζομένους. Παρόμοια άποψη εξέφρασαν και κόμματα της Αριστεράς, τα οποία έσπευσαν αρχικά να υποστηρίξουν την εκστρατεία, ωστόσο χαμήλωσαν τους τόνους όταν είδαν πως το κίνημα προκάλεσε «ενθουσιασμό» στην ακροδεξιά.

πηγή: http://totefteri.blogspot.com