Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρόταση Ναλμπάντη χθες στο Δ.Σ. για έκδοση ψηφίσματος για το 30άρι


Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ήταν και αυτό που έχει δημιουργηθεί με την καταβολή των 30 ευρώ για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ.
Επισήμως (δηλαδή στα χαρτιά που παραλαμβάνουν οι αγρότες όταν πληρώνουν το 30άρι) τέτοιο θέμα δεν υφίσταται και η αιτιολογία – σε χαρτί που είδαμε – είναι σχετική με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διαδικτύου ή κάτι τέτοιο.
Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ναλμπάντης έθεσε το θέμα χρησιμοποιώντας σκληρούς όρους, όπως “αλητεία”, “λεηλασία” για την κατάσταση και ζήτησε από το Συμβούλιο να εκδόσει ένα ψήφισμα καταδίκης της καταβολής των 30 ευρώ.
Απαντώντας ο δήμαρχος ανέφερε πως συμφωνεί με την πρόταση και πως θα πρέπει…

…να συνταχθεί ένα τέτοιου είδους καταδικαστικό ψήφισμα και να αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ όταν ο σύμβουλος επανήλθε δρυμίτερος δευτερολογώντας υπήρξε μια μικροένταση μεταξύ των δυο, αφού ο δεύτερος κατηγόρησε τον πρώτο για λαϊκισμό.
Το θέμα έληξε εκεί και τελικά αναμένουμε την έκδοση του ψηφίσματος.
* για το συγκεκριμένο θέμα να αναφέρουμε πως οι αγρότες δεν θα πρέπει να δίνουν τίποτε απολύτως, ούτε δεκάρα, αν τους ζητηθεί. Το υπουργείο επανελλημένα έχει αναφέρει με δελτία τύπου πως όλη η διαδικασία πρέπει να γίνεται δωρεάν. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να λαμβάνουν 30άρια – πιθανώς για …optional υπηρεσίες – τότε αυτό που θα πρέπει (σύμφωνα με την κοινή λογική) να γίνεται, είναι να κάνουν/αποδέχονται τη δήλωση και ΑΝ ο αγρότης επιθυμεί, τότε ας πληρώσει τα 30, ΜΕΤΑ όμως από την ολοκλήρωση της δήλωσης.