Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η ακρίβεια θέλει δυο για να γιγαντωθεί…

…Η ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !!

Τον ακούσατε ρε τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον Φώλια? Τανγκό είναι λέει η ακρίβεια, που θέλει δυο για να γίνει θεριό ανήμερο. Δηλαδή, φταίμε εμείς, οι καταναλωτές που αγοράζουμε και για αυτόν τον λόγο ανεβαίνουν οι τιμές και φτάνουν σε ύψος εφταόροφης οικοδομής!
Ο άνθρωπος ΔΕΝ έχει επαφή με την πραγματικότητα και μας δουλεύει ψιλό γαζί!

Είπα να μην βρίζω στο blogg αλλά είπαμε να μην μας περνάνε και για πανηλίθιους!
Δηλαδή ρε μάστορα, οι δύο αυτοί που αναφέρεις είμαστε εμείς (καταναλωτές) και οι έμποροι (προμηθευτές)? Γιατί εγώ ήξερα πως ΚΑΙ το Κράτος είναι κάπου στη μέση, παρεμβαίνει αραιά και που (με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, που ταυτίζεται απόλυτα με το συμφέρον των πολιτών-καταναλωτών) και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Αλλά αυτό το γαμημένο ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, από την εποχή Σημίτη ακόμη, ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ, και ιδιαίτερα από τους αγορανομικούς ελέγχους!!

Και σύμφωνα με τη νέα – περί των αιτίων της ακρίβειας – θεωρία, πάω εγώ στον Αποστόλη, το μπακάλη της γειτονιάς μου, και ακολουθεί η παρακάτω στοιχομυθία:
– Ρε Αποστόλη, βάλε ένα κιλό πορτοκάλια.
Ο Αποστόλης τα βάζει στη σακκούλα, τα ζυγίζει και μου λέει:
– 1,80 είναι.
– Τι λές ρε μαλάκα, τόοοσο φτηνά? Γιατί δεν τα ανεβάζεις λίγο? ή ασε ρε, βάλε 5-6 κιλά ακόμη, στην ξεφτύλα τα πουλάς ρε σήμερα!

Δηλαδή φταίει ο Αποστόλης (που δεν τον ελέγχει κανείς) και εγώ (που αγοράζω στο 1,80 και τον προτρέπω να ανεβάσει την τιμή στα 2,00 ευρώ). Ρε αει στο διάλο!!

Κώστακη, τραβάτε όλοι μαζί να κάνετε μαθήματα ελληνικών, γιατί τελευταία οι υπουργοί σου και εσύ όλο κάτι άλλο από αυτό που θέλετε να πείτε λέτε και μετά σας φταίνε οι δημοσιογράφοι που μας τα μεταφέρουν…

*****
Με την εξομοίωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης τι γίνεται?

Οι βενζινάδες το κλείνουν το μαγαζί σε πολλούς νομούς και καλά κάνουν!
Που να τα βρούνε τα λεφτά να τα σκάνε στην εφορία, αφού ήδη πολλοί καταναλωτές αγοράζουν μικρές ποσότητες και αγοράζουν με πίστωση?
Πάλι στις τράπεζες με τα θερμανσο-δάνεια θα ρίξουν τον κόσμο, για να βρεί τα λεφτά?
Γιατί οι βενζινάδες θα τα θέλουν τα φράγκα μπράφ! Ατάκα και επιτόπου, αλλιώς “δεν σου γεμίζω το καζάνι”, σου λέει ο άλλος και έχει δίκιο!! Άσε που κάθε βενζινάς θα πρέπει να γίνει ένας μικρός χάκερ, να μάθει καλά υπολογιστές και να επικοινωνεί τα καθημερινά του στοιχεία στην εφορία, που θα κάνει τους ελέγχους.
Το ερώτημα όμως παραμένει:
δεν κοιτάνε να βγάλουν τα λεφτά απο κάπου αλλού? Ή καλύτερα, αν θέλουν να κάνουν ελέγχους
στην πετρελαιοαγορά και να καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων ας βάλουν το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό να κάνουν καθημερινούς ελέγχους σε άσπρα-κόκκινα-κίτρινα-μπλέ καραβάκια που αρμενίζουν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο….

*****
δείτε και αυτό, έτσι για την δικαίωση της ιστορίας (που τείνουμε να την ξεχάσουμε..)