Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υγεία

Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας

Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας) Ηλία Πλιόγκα είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη κατόπιν αιτήματος του κ. Πλιόγκα και αφορούσε στην εξέλιξη του έργου του εξοπλισμού των δυο Μονάδων (Βέροιας και Νάουσας) του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Με το συγκεκριμένο έργο οι δυο Μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας αποκτούν, μέσω ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας, “η Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια ενισχύει σταθερά το δημόσιο σύστημα υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αξιοποιώντας σημαντικούς πόρους (…) Το προηγούμενο καλοκαίρι επισκέφτηκα τη νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο Βέροιας, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια. Στο νοσοκομείο επίσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 14,3 εκ. ευρώ κατασκευάσαμε δυο νέες πτέρυγες. Και τώρα προχωράμε στον εξοπλισμό με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα τόσο του νοσοκομείου Βέροιας, όσο και του νοσοκομείου Νάουσας, διαθέτοντας επιπλέον 3,1 εκ. ευρώ”.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για τη στενή συνεργασία και την υποστήριξη που παρέχει η Περιφέρεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας, και για τους σημαντικούς πόρους που διαθέτει, τόσο για την αναβάθμιση των Μονάδων Βέροιας και Νάουσας, όσο και για τον εξοπλισμό τους.