Κατηγορίες
Πολιτικά κόμματα

Στο Κλειδί κλιμάκιο της Ν.Ε. Ημαθίας της ΝΔ

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί η Διοικούσα Επιτροπή Ημαθίας σε Δημοτικά Διαμερίσματα της Εκλογικής Περιφέρειας, στις 17 Φεβρουαρίου 2022 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Δ.Δ. Κλειδίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, με στόχο την ενημέρωση και την επικοινωνία με φορείς, επιχειρήσεις και κατοίκους του τόπου.

Σε μια αποτύπωση της γενικότερης κατάστασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημοτικό κατάστημα όπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, κ. Χαράλαμπος Τσολάκης, παρουσία του μέλους του Συμβουλίου κ. Ντάνη Αθανάσιου έκανε μια εκτενή αναφορά στα θέματα που απασχολούν την κοινότητα τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, όπως αυτή οριοθετείτε από την προνομιακή θέση του χωριού σε σχέση με τους οδικούς άξονες, την εγγύτητα στις βιομηχανικές περιοχές της Θεσσαλονίκης αλλά και την θάλασσα του Θερμαϊκού με τις εγκαταστάσεις μυδοκαλλιέργειας και την περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους των εκβολών των ποταμών Λουδία και Αλιάκμονα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εγκατάσταση αρκετών επιχειρήσεων, τα μηδενικά ποσοστά ανεργίας λόγο απορρόφησης εργαζομένων από αυτές, την ανάδειξη του μνημείου του Ρωμαϊκού Τόξου, την αξιοποίηση του δάσους στην περιοχή της όχθης του Αλιάκμονα (NATURA, Συνθήκη RAMSAR) και την ένταξη στην ενοποίηση και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά την περιήγηση και τις επισκέψεις στο Δ.Δ. υπήρξε η ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να καταγραφούν τα προβλήματα από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής, μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Από πλευράς της Δ.Ε.Ε.Π. συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιανναβαρτζής Σταύρος, η Αντιπρόεδρος Μοσχοπούλου Όλγα και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Αγγέλου Νίκος, ενώ από πλευράς ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλεξανδρείας ο Αντιπρόεδρος Παλιούρας Βαγγέλης.