Κατηγορίες
διεθνή

Η Τουρκία ξεκίνησε πάλι τα ίδια – εκδίδει NAVTEX και ζητάει αποστρατικοποίηση νησιών

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η υπόθεση κατασκοπείας για λογαριασμό της Τουρκίας (στην οποία εμπλέκονται 2 Έλληνες υπήκοοι, ένας 56χρονος από τη Θράκη και ένας 35χρονος που εργάζεται στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου ως γραμματέας) και πριν προλάβουν να στεγνώσουν τα μελάνια από το (κατάπτυστο) Κείμενο Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ, η Τουρκία για μια ακόμη φορά προκαλεί.

Οι Τούρκοι εξέδωσαν νέες NAVTEX με τις οποίες ζητάνε την αποστρατικοποίηση Σαμοθράκης, Λήμνου, Χίου, Σάμου, Τήλου και Χάλκης, ενώ οι πειρατές της Μεσογείου δεν παραλείπουν να κάνουν αναφορά σε… παραβιάσεις από την Ελλάδα των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων (για αυτές τις Συνθήκες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ).

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ερντογάν, ενθαρρυμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ακούστε ΕΔΩ και το τελευταίο podacast, σχετικό με το θέμα), θα ξαναβγάλει στη γύρα τα “ερευνητικά” του σκάφη. Και μετά θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εμείς – μόνοι μας φυσικά, παρέα με την Κύπρο.

Όσον αφορά το άλλο θέμα, της κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας από Έλληνες πολίτες, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ονειρεύονται μέχρι και ανεξαρτητοποιήση της Θράκης, οι Αρχές της χώρας μας εξετάζουν όλα τα στοιχεία και όλα τα ενδεχόμενα – μεταξύ αυτών και εκείνο το επεισόδιο με τις μπογιές στην Ελληνική σημαία στο Καστελόριζο στα τέλη Σεπτεμβρίου (δείτε ΕΔΩ).