Κατηγορίες
κοινωνία κορωνοϊός

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για χαλάρωση των μέτρων: από 27/4 σταδιακή επιστροφή – συμβολικά πρώτα ανοίγει η Δικαιοσύνη

“η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη, και στοχευμένη, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα”

Στην επιβεβαίωση όσων είπε λίγες ώρες νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τα βήματα επιστροφής στην καθημερινότητα (πάντα υπό προϋποθέσεις, που τις θέτει η κατάσταση με τον κορωνοϊό) προχώρησε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε, η σταδιακή μετάβαση ξεκινάει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη, καθώς από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία, έμμισθα και άμισθα.

Επίσης, ανοίγουν τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία για συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως για παράδειγμα, εκείνες των «συναινετικών προσημειώσεων».
Σημείωσε δε ότι για ελαχιστοποίηση των όποιων φαινομένων συνωστισμού η διαδικασία «συναινετικών προσημειώσεων» θα γίνεται μέσω των Γραμματειών, χωρίς τη συμμετοχή των διαδίκων.

Όπως επίσης ανέφερε “η επιστροφή θα είναι σταδιακή, μακρόσυρτη, και στοχευμένη, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα”.

Μπορεί να γίνει από οικονομικές δραστηριότητας που συνεπάγονται λιγότερο συνωστισμό, όπως για παράδειγμα τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου. Μπορεί, επίσης, να περιλαμβάνει τα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα.” είπε μεταξύ άλλων ο Στ. Πέτσας, ο οποίος έκανε επίσης αναφορές στην οικονομία, στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει στο πλαίσιο του Συμβουλίου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ (στις 23/4) καθώς και σε μέτρα στήριξης και στο Ε.Σ.Υ. ενώ είπε και για τις 3.000 προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν στο “Βοήθεια στο Σπίτι”.