Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Χαρδαλιάς – μέτρα για κορωνοϊό: “Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για σταδιακή άρση”

Στην υπενθύμιση ότι τα μέτρα περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα 27 Απριλίου αλλά και στην ανακοίνωση ότι η Κυβέρνηση μελετά την άρση των μέτρων προχώρησε – κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό – ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε, τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27/4 ενώ είπε ότι η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα-βήμα.

Ο υφυπουργός δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ούτε προσδιόρισε συγκεκριμένη σειρά άρσης των μέτρων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Η Κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο, μελετώντας όλα τα δεδομένα, όπως έκανε και με την υποβολή των μέτρων. Ξέρουμε ότι υπάρχει ανυπομονησία να επανέλθουμε στους γνώριμους ρυθμούς. Χρειάζεται όμως μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα-βήμα, με σταθερές κινήσεις και προσεκτικές αποφάσεις, όταν και μόνο τότε κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Τα δεδομένα που συγκεντρώνουμε καθημερινά είναι αυτά που θα δείξουν τι πρέπει να κάνουμε, καθώς και πότε και πώς πρέπει να το κάνουμε.

Το σίγουρο είναι ένα, τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως και τις 27 Απριλίου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, αλλά με βασικό γνώμονα και πάνω και πέρα απ’ ο,τιδήποτε άλλο, την προστασία της υγείας των πολιτών. Για οποιοδήποτε μέτρο, όπως έγινε και μέχρι τώρα, θα υπάρχει συγκεκριμένη, έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση. Υπομονή λοιπόν, ώστε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη οριστικά, γιατί τα αισιόδοξα σημάδια που βλέπουμε, αν χαλαρώσουμε, μπορεί να ανατραπούν.

Θέλω να το ξανατονίσω. Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά. Τίποτα απολύτως. Χρειάζεται εγρήγορση, χρειάζεται επιφυλακή, δεν χρειάζεται εφησυχασμός τα επόμενα 24ωρα.