Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια Βέροια Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσφυγικό - μεταναστευτικό

Κεντρική Μακεδονία: τι θα γίνει με τις δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες

prosf-alex20160403-1Ενημέρωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κεντρικής Μακεδονίας έκανε σχετικά με το προσφυγικό ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης.

Όπως ανέφερε, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία ανέρχεται στους 16.000. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτό που είπε ο εκπρόσωπος για το τι θα γίνει με τις δομές που φιλοξενούν τους ανθρώπους αυτούς. Ορισμένες από αυτές θα κλείσουν μόλις δημιουργηθούν νέες και αναβαθμιστούν υφιστάμενες σε όλη τη χώρα.

Για την Ημαθία αναφέρθηκε ότι οι υφιστάμενοι χώροι τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και στις Βαρβάρες, στη Βέροια, θα αναβαθμιστούν.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, ανέφερε ότι θα κλείσουν κατά σειρά οι δομές: Καραμανλή στη Σίνδο, αποθήκες Ηλιάδη στο Καλοχώρι, Φράκαπορ κοντά στο βιολογικό καθαρισμό της Σίνδου, Φέσσα στον Δήμο Ωραιοκάστρου, Σινατέξ στον Δήμο Λαγκαδά και η δομή στο Βαγιοχώρι που υπολειτουργεί, ενώ το κέντρο που λειτουργεί στο χώρο της Αλεξίλ στο Δερβένι θα παραμείνει μέχρι το Πάσχα. Στο Κιλκίς θα κλείσουν οι δομές στη Νέα Καβάλα και το Χέρσο.

Θα αναβαθμιστούν: η δομή στα Διαβατά, ο χώρος της Σόφτεξ, ο χώρος στον Δήμο Παύλου Μελά και η δομή στα Βασιλικά. Εργασίες ξεκίνησαν στο Χωρύγι Κιλκίς, ενώ θα αναβαθμιστούν επίσης (πέραν της Αλεξάνδρειας και Βέροιας) οι χώροι στα Γιαννιτσά, το Κτήμα Ηρακλή Πιερίας και την Πέτρα Ολύμπου. Στις Σέρρες ξεκίνησαν εργασίες για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην πρώην ΚΕΓΕ, ενώ στη Δράμα προετοιμάζεται ένα διώροφο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.