Κατηγορίες
ανακοινώσεις αστυνομικές ειδήσεις Ημαθία

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας: αντίθετη τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν σε Νάουσα και Πλατύ

eaynhlogoΑπό την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας (ΕΑΥΝΗ) ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

«Η Ένωση μας από την πρώτη μέρα παρουσίασης των σχεδίων αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε αντίθετη στην διαδικασία την οποία τηρήθηκε αναφορικά με την σύνταξη του εν λόγω σχεδίου και αυτό για δύο λόγους: Αφενός γιατί  οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων (δηλαδή το αντιπροσωπευτικότερο σώμα του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας) δεν συμμετείχαν στην προδικασία σύνταξης του εν λόγω σχεδίου και αυτό όχι για λόγους συνδιοίκησης αλλά για λόγους πλήρους έκφρασης προτάσεων του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού διοίκησης και εργαζομένων, αφετέρου δε διότι από το εν λόγω σχέδιο αναδιοργάνωσης σκοπίμως ή όχι δεν έχει προσαρτηθεί το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που θα ορίζει το νέο οργανόγραμμα υπηρεσιών.

Οι λεγόμενες οργανικές θέσεις των υπηρεσιών αποτελούν το κυριότερο εργαλείο λειτουργίας των νέων υπηρεσιών και η απουσία του δημιουργεί ένα νεφελώδες τοπίο αναφορικά με τον τρόπο επάνδρωσης των νέων υπηρεσιών αλλά και την «τύχη» των συναδέρφων προερχόμενοι από τις υπό κατάργηση υπηρεσίες.

Αναφορικά  με την αναδιάρθρωση υπηρεσιών Νομού Ημαθίας δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι με το Προεδρικά διάταγμα που προβλέπει την λειτουργία του Α.Τ. Πλατέως ως Αστυνομικού Σταθμού και αυτό διότι προδήλως γνωρίζετε πως θα μειωθούν οργανικές θέσεις υπηρετούντων αστυνομικών, αποτέλεσμα τουλάχιστον η μισή από την υπάρχουσα δύναμη να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία παρά την θέληση αυτών διαταράσσοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις εργασιακές τους συνθήκες.

Όσο δε για  την πλήρη κατάργηση του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας δηλώνουμε άκρως αντίθετοι με την κατάργηση του καθώς προτείνεται από μεριά του Υπουργείου να συγχωνευτούν δύο υπηρεσίες μας αλλότρια καθήκοντα και έτσι αυτόματα καταρρίπτεται η επιχειρηματολογία της Ηγεσίας πως έτσι πλέον θα ενισχυθεί η αστυνόμευση με την πλήρη επάνδρωση περιπολικών.

Προφανές είναι ότι θα ενισχυθεί η επάνδρωση των περιπολικών τάξης αλλά θα αποδυναμωθεί πλήρως η επάνδρωση περιπολικών ασφάλειας. Επιπροσθέτως είναι η μοναδική περίπτωση του συνόλου Προεδρικού διατάγματος στην οποία συγχωνεύεται ένα περιφερειακό Τμήμα Ασφαλείας με ένα Αστυνομικό Τμήμα και αυτό ευλόγως μας δημιουργεί ερωτήματα στα οποία ουδέποτε πήραμε απάντηση.

Τα οικονομικά κριτήρια δεν υφίστανται καθώς πρόκειται για στέγαση υπηρεσιών σε οίκημα του δημοσίου.

Τέλος ζητούμε να επανεξεταστεί το αίτημα της ένωσης μας για την μη κατάργηση του Τ.Α. Νάουσας και την παραμονή του Α.Τ. Πλατέως με την ήδη υφιστάμενη δομή του προκειμένου να μην διασαλευτούν οι εργασιακές συνθήκες των υπηρετούντων στις υπηρεσίες αυτές.”