Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ας πέσουν οι τόνοι, άμεσα, τώρα! Και τον λογαριασμό ας τον στείλουμε όλοι μαζί στους πραγματικούς "φταίχτες"

Μια προσωπική παρατήρηση για τις 3 προηγούμενες αναρτήσεις: εδώ και μέρες, από τότε που προτάθηκε από τους κατοίκους των Τρικάλων να γίνει “τράμπα” μεταξύ των γυμνασίων (αφού κλείνει το ένα να μεταφερθεί το άλλο) έχει αρχίσει να υπάρχει μια ένταση μεταξύ των 2 χωριών.
Καλώς ή κακώς (κακώς αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση) η πρόταση έγινε εν βρασμό ψυχής και με τα μυαλά θολωμένα από μια άδικη απόφαση/πρόταση που βασίστηκε σε καθαρά αριθμητικά δεδομένα και πουθενά αλλού, υπό το πρίσμα της περικοπής δαπανών από την παιδεία.
Φωνάζω μέσα από την “Περισκόπηση” και κατ’ ιδίαν σε συζητήσεις ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Έγιναν βεβιασμένες κινήσεις και αυτό το παραδέχονται όλοι, αφού είναι φυσικό όταν απειλείται κάτι στο χωριό σου να αντιδράς. Ένα λάθος όμως δεν είναι δυνατόν να ακολουθείται από ένα δεύτερο, ένα τρίτο κλπ κλπ. Θα πρέπει να υπερισχύσει η λογική και οι λογικοί, όχι τα άκρα και οι ακραίοι. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και μαζί με αυτόν και όσοι έχουν πραγματικές ευθύνες για το που οδήγησε αυτή η κατάσταση με τις ενέργειες ή με την απραξία τους.
Γράφω εδώ και πολλές ημέρες ότι το θέμα προσφέρεται για σπέκουλα. Και αυτό συμβαίνει! Θα το δουν στα δυο χωριά οι κάτοικοι όταν θα έρθει η ώρα των όποιων εκλογών γίνουν στο εξής, καθώς όσοι σήμερα το παίζουν …υπερπατριώτες (λες και οι υπόλοιποι κάτοικοι του Πλατέος και των Τρικάλων δεν ανησυχούν για τα σχολεία τους ή τα χωριά τους!) θα προσπαθήσουν να εξαργυρώσουν τους …”αγώνες” τους για τα χωριά τους, αντίστοιχα. Αυτό να το θυμάστε!!!
Ας πέσουν οι τόνοι, άμεσα, τώρα! Γιατί μόνο κακό κάνουν στον τόπο. Ας αναζητηθούν οι πραγματικοί “φταίχτες” και ας ζητηθεί από εκείνους να αναλάβουν την ευθύνη και να κάνουν τις προτάσεις τους. Και ας κάνουν τώρα κινήσεις οι πιο ψύχραιμοι, αυτοί με το καθαρό μυαλό γιατί αν η πρωτοβουλία των κινήσεων μείνει στους θερμοκέφαλους, αλίμονό μας. Ήδη η ένταση μεταφέρθηκε στα παιδιά, αυτό δεν είναι αρκετό; (για όσους δεν πιστεύουν αυτό το τελευταίο, ας ζητήσουν από τα παδιά τους να τους ανοίξουν το facebook. Θα μείνουν άναυδοι!)
επειδή όταν ανάρτησα τα ψηφίσματα από το Πλατύ ήρθαν αρκετά σχόλια τα οποία ξέφευγαν και τα έκοψα στο λεπτό, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Νερό στον μύλο κανενός δεν πρόκειται να ρίξω. Τα …”θερμά” σχόλια που είναι επώνυμα θα τα αναρτήσω όμως, ευχαρίστως.

2 απαντησεις στο “Ας πέσουν οι τόνοι, άμεσα, τώρα! Και τον λογαριασμό ας τον στείλουμε όλοι μαζί στους πραγματικούς "φταίχτες"”

Παρακολουθώντας όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τις συγχωνεύσεις των σχολείων ένα πράγμα με τρομάζει: το μίσος που καλλιεργείται έντεχνα από κάποιους ανάμεσα στους κατοίκους των Τρικάλων και του Πλατέος. Αυτό είναι κάτι που με λυπεί ιδιαίτερα και αδυνατώ να το καταλάβω.Αυτό όμως που δεν μπορώ να δικαιολογήσω είναι το γεγονός ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο κ. Τασιόπουλος τάσσεται κατά του Πλατέος επικαλούμενος γελοία επιχειρήματα για αυτή του την εμμονή. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα: τη θέση τους στο δημοτικό συμβούλιο τους τη δώσαμε εμείς. Η δική μας φωνή πρέπει να ακούγεται από το στόμα τους και όχι να χρησιμοποιούν τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για άγρα ψήφων. Ευχαριστώ.

καλημερα Σιμο , με αυτους τους ανθρωπους δεν μπορει κανεις να τα βγαλει περα μια ζωη ηταν και ακομα ειναι το Πλατυ ,οταν εγινε εδω η τραπεζα αυτοι επειδη ηταν στο Πλατυ προτιμουσαν να πανε Αλεξανδρεια μεχρι που απο εκει στειλανε τις καρτελες τους εδω και ετσι αναγκαστικα ηρθαν.για το οτι εδω ο κληρος ηταν 5 στρεμ.δεν φταιει ο Πλατιωτης αλλα καποιοι αλλοι ,μπραβο σε αυτους που εχουν απο 50 στρεμ.ο καθενας.εαν αυτοι ειχαν το σ.σταθμο και τα εργοστασια που εχουμε εμεις να ειμαστε σιγουροι οτι θα ηταν οι περισσοτεροι εργαζομενοι εκει.για να πανε σχολειο τα δικα μας παιδια εκει εστω και τα 85 που ειναι σε ποιες αιθουσες θα χωρεσουν μαζι με τα δικα τους ,στις 6 μονο ή θα πρεπει να προσθεσουν και αλλες?ΣΚΟΠΟΣ τους ειναι να κλεισει το δικο μας και να μην δοθουν ποτε τα χρηματα για νεο γυμνασιο για αυτο και προτεινουν να χωρισουμε τα παιδια Λιανοβεργι -Παλαιοχωρι- Αραχος στην Κορυφη και το Πλατυ στα Τρικαλα.ΓΙΑΤΙ δεν θελουν αλλη ανακατανομη μαθητων που ισως βοηθουσε και την Αλεξανδρεια?ο γιος μου οταν πηγε Α λυκειου ειχε 6 συμμαθητες απο τα Τρικαλα που ειχαν απολυτηριο γυμνασιου 18-20 απο αυτους στο απολυτηριο Λυκειου το μεγαλυτερο βαθμο τον ειχε 1 ατομο με 16.5 εν αντιθεση που οι αριστοι μαθητες μας παρεμειναν αριστοι και στις πανελληνιες ,μηπως γιατι οι βαθμοι ειναι ποιο αληθινοι?ξερεις ομως οτι υπαρχουν φορες που τους ζηλευω για την ενοτητα που εχουν ,ολοι μαζι ακομα και με κατι που δεν εχει λογικη.μακαρι να ειχαμε και εμεις καποιον σαν τον Κιρκιλιανιδη….γιατι ακομα και τωρα που εχουμε χασει πολλα απο τα μεγαλεια μας μας ενοχλουν ακομα γιατι μας ζηλευουν τοσο πολυ ?παντα κατι ειχαν μαζι μας αλλα ποτε εαν θυμασαι δεν τους πειραξαμε εμεις….ακουσα μια ιστορια οτι και το εκκλησακι της Αγιας Τριαδας ηταν δικο μας αλλα κλασικα λογω δικη μας αδιαφοριας το καρπωθηκαν αυτοι κανε ενα αρθρο για αυτο το εκκλησακι νομιζω ενδιαφερει πολλους….θελουμε την βοηθεια σου για το ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ γιατι αξιζει να το αγαπαμε και να μην το αφησουμε να σβησει,ευχαριστω

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.