Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συγκροτήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στο δήμο Αλεξάνδρειας

Συγκροτήθηκε στο δήμο Αλεξάνδρειας η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ένα νέο πολυμελές γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο, η λειτουργία του οποίου είναι υποχρεωτική σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από 10.000 κατοίκους και προαιρετική σε δήμους με μικρότερο πληθυσμό, σύμφωνα με το άρθρο 76 του νόμου 3852/2010.
Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Αλεξάνδρειας ορίστηκαν να συμμετέχουν, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (αριθ. απόφασης 159/2011), εκπρόσωποι 29 τοπικών φορέων και 10 δημότες, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μετά από δημόσια πρόσκληση του δήμου. Της Επιτροπής προεδρεύει ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης, ο οποίος έχει ορίσει ως αναπληρωτή του τον αντιδήμαρχο Κώστα Βενιόπουλο.
Αναλυτικά, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου Αλεξάνδρειας είναι τα εξής:
Α) Εκπρόσωποι τοπικών φορέων:
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αλεξάνδρειας: Γιοβαννοπούλου Θεοδώρα (αναπληρωτής: Πασιντέλης Ιωάννης
Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Τσαρτσάνης Ιωάννης (αναπληρωτής: Σταμάτης Αντώνιος)
Σωματείο Συγκομιστών Τεύτλων Εργοστασίου Πλατέος «Η Δύναμη»: Λιολιόπουλος Νικόλαος (αναπληρωτής: Παπαδόπουλος Κοσμάς)
Σύνδεσμος Οικοδόμων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων: Τσαγγαλίδης Στέφανος (αναπληρωτής: Στεφανίδης Θεόδωρος)
Τ.Ο.Ε.Β. Αλεξάνδρειας:Μέκκας Κωνσταντίνος (αναπληρωτής: Ξυλοκαγιάννης Κωνσταντίνος)
Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας: Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Ανθόπουλος (αναπληρωτής: Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Βύρον)
Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων «Το Ρουμλούκι»: Ματόπουλος Διονύσιος (αναπληρωτής: Πανταζοπούλου Ελισσάβετ)
Μουσικοχορευτικός Όμιλος Αλεξάνδρειας: Κατσογιάννης Βασίλειος (αναπληρωτής: Ντόβα Ευδοξία)
Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασσός»: Καζελίδης Γεώργιος (αναπληρωτής: Ζουρνατζή Μελπομένη)
Σύλλογος Ποντίων Πλατέος «Οι Κομνηνοί»: Διονυσίδης Ιωάννης (αναπληρωτής: Τσοπουρίδου Χρυσούλα)
Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης& Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων: Μπαρτζώκας Στέργιος (αναπληρωτής: Ντόβας Γεώργιος)
Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακιωτών Μελίκης «Το Κωστί»: Κοπατσάρης Αθανάσιος (αναπληρωτής: Γεωργάκαρος Ιωάννης)
Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών και Εκπαιδευτικών Νομού Ημαθίας: Γιοβανόπουλος Γρηγόριος (αναπληρωτής: Μουταφίδης Ιωάννης)
Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Ημαθίας: Καραμούσας Γεώργιος
Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων-Γυμνασίων-Λυκείων Αλεξάνδρειας: Χατζημιχαήλ Θεοχάρης (αναπληρωτής: Μηνοπούλου Θεοδώρα)
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας: Ζαχαριάδου Ζουμπουλιάνα (αναπληρωτής: Παπαδόπουλος Ταξιάρχης)
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας: Ρούπας Χρήστος (αναπληρωτής: Δούναβη Αναστασία)
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ημαθίας: Καραπατσάς Γεώργιος (αναπληρωτής: Μαργαρίτης Στέργιος)
Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας: Ντόβα Ευδοξία (αναπληρωτής: Σταμάτης Δημήτριος)
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας: Πλατσάς Χαράλαμπος (αναπληρωτής: Θεοδοσιάδου Σεβαστή)
Σύλλογος απόρων και αναπήρων ROM Νομού Ημαθίας και μελών των οικογενειών τους: Λαδάς Δημήτριος (αναπληρωτής: Σιώπης Λάζαρος)
Σύλλογος Ηλικιωμένων Μελών ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας: Λάζης Θεόδωρος (αναπληρωτής: Ρεσινιώτης Αθανάσιος)
Σύλλογος ατόμων με αναπηρία (ΑΜΕΑ) Αλεξάνδρειας και Περιχώρων: Παντσιόπουλος Νικόλαος (αναπληρωτής: Ιντζιεζλής Γεώργιος)
Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Γερακιώτης Θωμάς (αναπληρωτής: Πάντος Γεώργιος)
Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος «Αχιλλεύς» Νεοκάστρου: Μπούθας Στέργιος (αναπληρωτής: Παρσόπουλος Ευάγγελος)
Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Φίλιππος» Μελίκης: Ζεϊμπέκης Ιωάννης (αναπληρωτής: Μπιτόπουλος Δημήτριος)
Φιλοπρόοδος Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξάνδρειας: Συρίδου Αλεξάνδρα (αναπληρώτρια: Στεφανάκη Στέλλα)
Γενικό Συμβούλιο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Καραβιώτης Θωμάς (αναπληρωτής: Κοντοπός Δημήτριος)
Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ημαθίας: Ντελιόπουλος Θωμάς (αναπληρωτής: Γιαννάκης Νικόλαος)
Β) Δημότες:
Κυρόπουλος Ιωάννης του Ελευθερίου, Μουσκεφτάρα Αναστασία του Αποστόλου, Μουταφίδης Ιωάννης του Λαζάρου, Κωστόπουλος Αργύριος του Γεωργίου, Τσιπρόπουλος Αντώνιος του Κωνσταντίνου, Παπαδόπουλος Γεώργιος του Ευθυμίου, Κασιτσκάς Χρήστος του Ιωάννη, Πρόϊος Δημήτριος του Γεωργίου, Χωλίδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου και Ρότσιος Θωμάς του Παναγιώτη.
Αναπληρωτές: Λούδας Βασίλειος του Ευθυμίου, Μυλωνάς Σωτήριος του Θωμά, Πέτσας Δημήτριος του Ιωάννη, Γκιουρτζή Ασπασία του Αντωνίου, Καραντουλαμάς Χαράλαμπος του Ευαγγέλου, Λουτζανιώτη Καλλιόππη του Σταύρου, Μελεμενής Παύλος του Δημητρίου, Τσώτση Ελένη του Χρήστου, Σωτηροπούλου Παρασκευή του Διονυσίου και Τριανταφυλλόπουλος Αριστείδης του Νικολάου.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή το δήμαρχο.
Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Δημοτικού Κώδικα (Ν.3463/2006).
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου, ο δήμαρχος αναφέρει:
«Με τη συγκρότηση και λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, προσβλέπουμε στη διατύπωση και χάραξη συνεκτικών στρατηγικών ως προς τις βασικές τουλάχιστον ρυθμιστικές και αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε στο δήμο μας, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες αντίξοες οικονομικές συνθήκες που δοκιμάζουν την αντοχή του δήμου και των δημοτών και την συνοχή ολόκληρης της κοινωνίας. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες συναινέσεων, με την υπεύθυνη στάση και τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και των δημοτών, μπορεί να βοηθήσει την προσπάθειά μας για να καταστεί αποτελεσματικό και επωφελές για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας το παραγόμενο δημοτικό έργο».
Τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος προγραμματίζει να συγκαλέσει σε συνεδρίαση τα μέλη του νέου δημοτικού οργάνου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας του. Στη συνεδρίαση θα προσκληθούν να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών δημόσιων αρχών.