Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ


ΑΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ “ΕΛΛΑΣ” ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΕΘΝΟΥΣ…


Πολιτική παρέμβαση
«για τη σωτηρία της πατρίδας» έκανε χθες ο μουσικοσυνθέτης κ. Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος πρότεινε την αποχώρηση της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ- ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ. Μιλώντας σε εκδήλωση του Τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι, «αν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία, τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνους, λαού, ιστορίας και πολιτισμού».

Σχετικά με το χρέος πρότεινε εκποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας, με εξαίρεση τις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ, εκποίηση μέρους της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, και διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Κάλεσε τους πνευματικούς ανθρώπους να πρωτοστατήσουν σε μια αναγεννητική κινητοποίηση με αίτημα δημοψήφισμα για την αποχώρηση από τον μηχανισμό στήριξης και το ΝΑΤΟ και στη συνέχεια διάλυση της Βουλής αναθέτοντας την εξουσία σε ικανούς και ακέραιους πολίτες με παράλληλη προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης.

πηγή: εφημερίδα “Το Βήμα”