Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

Πριν μια βδομάδα ακριβώς έγραφα για την ψήφιση του “Καλλικράτη” και για κάτι ακόμη: για το γεγονός ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη όσον αφορά τις υποψηφιότητες. Και εξακολουθώ να επιμένω. Τίποτε δεν έχει ακόμη τελειώσει! Γιατί “τα πάντα ρει και ουδέν μένει” με τον Καλλικράτη, άσχετα αν το είπε ο Ηράκλειτος!!

Παρά το οτι χρειάζονται πολλά (μα πάρα πολλά) λεφτά για να ασχοληθεί κάποιος με το σπόρ – με έναν πρόχειρο υπολογισμό, λόγω του μεγέθους του Δήμου, απαιτούνται τουλάχιστον 250.000 ευρώ – ακόμη δεν έχει κλείσει τίποτε. Και κάθε φορά που θα μιλάμε για συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους, καλό θα είναι να προσθέτουμε και την φράση “μέχρι σήμερα”.
Και κλείνω με την ίδια φράση που είχα κλείσει εκείνη την ανάρτηση: πιστέψτε με….

2 απαντησεις στο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ”

Αγαπητέ Θανάση,

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό περίπου τόσα απαιτούνται, όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχθούμε. Σε ένα Δήμο με την έκταση του διευρυμένου (που θα φτάνει από το 66 μέχρι τον Λουδία και από τη Μελίκη μέχρι το Σχοινά) οι οικονομικές απαιτήσεις είναι τεράστιες για μια εκλογή. Σκέψου μόνο πως χρειάζονται περισσότεροι από 150 άνθρωποι για να καταρτιστεί πλήρες ψηφοδέλτιο. Και λέω ο αφελής: τα …έξοδα ενός εκάστου μόνο να υπολογίσουμε + έξοδα για εκλογικά κέντρα σε 4 σημεία + έξοδα για τη διαφήμιση του συνδυασμού πλησιάζουμε τα 200 χιλιάρικα. Άσε τα γνωστά σε άπαντες …”απρόβλεπτα”! Δυστυχώς ανάμεσα σε όλα τα κακά του Καλλικράτη το μέγιστο είναι αυτό: η ενασχόληση με τα κοινά θα γίνει “σπορ” για λίγους, για τους έχοντες, και η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού θα μείνει όνειρο απατηλό, αφού θα περνά είτε από την πόρτα της τράπεζας (και των πάντοτε επικίνδυνων “χορηγών”) αλλά και από τα κομματικά θερμοκήπια.

Αγαπητέ Σίμο αν, λέω, αν, πραγματικά απαιτούνται τουλάχιστον 250.000 € τότε γιατί κάποιος να θέλει να είναι υποψήφιος όταν σαν αντιμίσθιο για τα 4 χρόνια σύμφωνα με την πρόταση του Καλλικράτη αναλογικά από το 80% του μισθού Γ. Γραμματέα Υπουργείου για το Δήμο μας (έως 60.000 δημότες) θα πάρει 140.000 € συν τις ασφαλιστικές εισφορές για τέσσερα χρόνια στο σύνολο δηλαδή 150-160 χιλιάδες €; Μόνο που κάποιος ίσως δεν τα δούλεψε ή κάτι άλλο προσδοκά….
Θ.Τσιάπλας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.