Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δωρεάν παιδεία: ωραίο ανέκδοτο αλλά σύντομο!

Σε τοπική εφημερίδα (Ο Πολίτης της 10ης Νοεμβρίου 2009) διάβασα πως τα δίδακτρα στους παιδικούς σταθμούς της Αλεξάνδρειας θα αυξηθούν από 70 σε 90 ευρώ το μήνα.
Επειδή το θέμα το ξέρω καλά, όπως οι περισσότεροι γονείς άλλωστε (το κορίτσι μου πηγαίνει σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλεξάνδρειας) ερωτώ:

* διάβασα πως στο νέο “Ε1” της Εφορίας – που επανασχεδιάζεται για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή – θα πρέπει να δηλώνουμε και τα έξοδα για ιδιωτικά σχολεία, ιδιαίτερα και φροντιστήρια Γιατί να μην δηλώνουν οι γονείς και τα έξοδα για δημόσια σχολεία; Ε; Κοντά χιλιάρικο το χρόνο είναι η δαπάνη για τη “δωρεάν” παιδεία, που όπως πολλοί ξέρετε ξεκινά από τον παιδικό σταθμό!

Δηλαδή τι παραπάνω προσφέρει ο παιδικός εκεί και πληρώνουν οι γονείς 70άρια; Ας μας πούν να μάθουμε! Δεν είμαι δημότης Αλεξάνδρειας (ούτε και σκοπεύω να γίνω ποτέ) αλλά το παιδί μου είναι. Οπότε πρέπει να μάθω το λόγο.
Όσο για εμάς εδώ στο Πλατύ, ευτυχώς εδώ είμαστε ακόμη στα € 30 το μήνα- και μακάρι να μην αυξηθεί γιατί τα πράγματα είναι ζόρικα και ο χειμώνας βαρύς…