Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πολύ τρέξιμο…

Το να έχεις πραγματικούς φίλους που να ανήκουν/ψηφίζουν άλλο κόμμα και να συζητάς μαζί τους είναι μεγάλη υπόθεση. Σου ανοίγει το μυαλό, σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα πιο σφαιρικά, δεν σε κάνει μονόχνοτο και σε βγάζει εκτός του όποιου κομματικού θερμοκηπίου εντός των ορίων του οποίου όλοι ευλογούν τα γένια τους. Μεγάλη υπόθεση η διαλογική συζήτηση, ειδικά αν σε αυτή συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές ιδέες ο ένας από τον άλλο!
Εγώ θα ήθελα να θέσω ένα απλό ερώτημα (για το οποίο ποτέ δεν πήρα απάντηση), που το θέτει κάθε σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης:
ο Σαμαράς και η Μπακογιάννη έχουν πάρει σβάρνα όλη τη χώρα και τρέχουν με χίλια, με σκοπό να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους για Πρόεδροι (πχ αμφότεροι χθες ήταν σε Ραφήνα, Κρήτη, Αθήνα, Μακεδονία – ο Σαμαράς σήμερα θα είναι στα μέρη μας και η Μπακογιάννη έρχεται την επόμενη βδομάδα). Άραγε, αν ξόδευαν έστω και το 25% αυτής της ενέργειας πριν την 4η Οκτωβρίου, η διαφορά θα ήταν στο 10% στις εκλογές ή μήπως μικρότερη; Μήπως τελικά για αυτούς το προσωπικό είναι ιερότερο συμφέρον από το συμφέρον της παράταξης την οποία υποτίθεται πως υπηρετούν;