Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

περι ΝΔ ο λόγος.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν είμαι από αυτούς που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Είμαι όμως από αυτούς που – ευτυχώς – οι πολλοί φίλοι του ψηφίζουν άλλα πολιτικά κόμματα, μεταξύ αυτών και τη ναυαρχίδα της συντηρητικής παράταξης. Και λέω ευτυχώς επειδή με τις διαφωνίες μας και με τις “αψιμαχίες” μας κάθε φορά που συζητάμε για πολιτική μπορούμε και βγάζουμε συμπεράσματα τα οποία κάθε άλλο παρά λιβάνισμα είναι. Φαντάζεστε μια συζήτηση αποκλειστικά και μόνο μεταξύ ΠΑΣΟΚτσήδων ή ΝεοΔημοκρατών που θα συμφωνούν για τα πάντα μεταξύ τους; Δράμα θα ήταν!
Τέλος εισαγωγής.

Χθες άκουγα μια συζήτηση στην οποία συμμετείχε αυτό το πολιτικό μέγεθος που ονομάζεται Μαργαρίτης Τζίμας. Ο οποίος θήτευσε σε ένα υπουργείο που στοίχιζε πολλά αλλά δεν είχε καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, στο ΥΜΑ-Θ που ευτυχώς ο Παπανδρέου το κατάργησε. Ο Τζίμας λοιπόν βγήκε και είπε κάτι πολύ σωστό: να ξαναρίξουν μια ματιά, εν όψει του συνεδρίου της ΝΔ, στην πολιτική πλατφόρμα το κόμματος. Βόμβα μεγατόνων!! Και όρμηξαν οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στη συζήτηση, ο Κασίμης και η Ζέτα Μακρή (χα!), να τον φάνε ζωντανό. Γιατί; Επειδή είπε αλήθεια; Επειδή – ίσως και χωρίς να το καταλάβει – είπε τη μόνη αλήθεια που ειπώθηκε από συντηρητικό πολιτικό την τελευταία 2ετία;
Δίκιο έχει ο Τζίμας (αυτό πάντως δεν περίμενα να το γράψω ποτέ!). Ανήμερα των 35 γενεθλίων της ΝΔ ο λαός της είπε να ανανεωθεί και την έστειλε στη γωνία για να σκεφτεί και λιγάκι πως μπορεί να το κάνει αυτό το πράγμα. Γιατί άλλες ήταν οι συνθήκες όταν ο Θείος του Προέδρου άνοιγε το μαγαζί το 1974 και άλλες οι σημερινές. Άλλαξε η Ελλάδα. Ο Γιώργος το πήρε χαμπάρι νωρίς και διόρθωσε πολλά στα του οίκου του (θέλει και άλλα να κάνεις Γιώργο, και άλλα). Ο Κώστας κώφευσε (φταίνε οι κακές παρέες με το Σουφλιά) και πήγε το καράβι στον πάτο.

(την πρώτη φωτό την αφιερώνω στους φίλους μου που έχουν την αίσθηση του χιούμορ και δέχονται την πλάκα. Για τους υπόλοιπους που ακόμη κρατάνε ….χαρακτήρα, τι να πω; Την καλημέρα μου και μόνο!)