Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρχισαν τα όργανα.

Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε για το Γιώργο και τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα ήταν παρόντα και πριν τις εκλογές, όμως το μέγεθός τους ήταν σε γενικές γραμμές άγνωστο. Ο Κοζανίτης υπουργός μαζί με την Κατσέλη τα είδαν όλα, αφού μέσα σε 10 μέρες το έλλειμμα έφτασε από το προεκλογικό 6% στο μετεκλογικό 12%!!

Το ζήτημα είναι ένα: μην κάνουν καμιά μαλακία και προχωρήσουν και αυτοί σε καμιά απογραφή τύπου Αλογοσκούφη γιατί είμαστε ήδη καμμένοι ενώ σε τέτοια περίπτωση θα ρημαχτούμε μετά τελείως, αφού οι Βρυξέλλες αφορμή ψάχνουν πλέον για να μας ξεβρακώσουν.
Πάντως ο Κωστάκης και το επιτελείο του τι σκατά έκαναν τόσα χρόνια κανείς δεν ξέρει, αφού τα πάντα είχαν ατονίσει λέει (και αναφέρομαι στους εισπρακτικούς μηχανισμούς). Τεράστια ποσά δεν εισπράττονταν, κάποια πρόστιμα γίνονταν σκόνη ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ξεχνούσαν μέχρι και τον ΦΠΑ να αποδώσουν (χωρίς να έχουν καμιά απολύτως επίπτωση στη λειτουργία τους, αφού μπορούσαν – με το κατάλληλο λαδάκι – να θεωρήσουν βιβλία). Πάντα οι μικροί την πλήρωναν η νύφη, ο μπακαλάκος και ο μαναβάκος της γειτονιάς, ενώ τα υπερμάρκετ και οι λαχαναγορίτες την έβγαζαν πάντοτε καθαρή. Χα!

Όσο για το λιμάνι, ο Χρυσοχοϊδης είναι υπόλογος για την αντίδραση των υφισταμένων του έναντι των εργαζομένων. Προχθές λοιπόν πήραν φόρα οι αστυνομικοί και πήγαν να ξεβρωμίσουν τις αποθήκες τους από τα δακρυγόνα που περίσσεψαν από την περίοδο της ΝΔ. Πάντως στην περίπτωση αυτή ειδικά το πράγμα βρωμάει ΠΑΜΕ και ΚΚΕ, που πήγαν να τεστάρουν την Κυβέρνηση και τις ανοχές της και προσπαθούν να στήσουν παιχνιδάκια στην πλάτη των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας της σύμβαση που υπέγραψαν ο Κωστάκης, ο Αλογοσκούφης και ο Καμένος με τους Κινέζους της Cosco. Πάντως όλοι περιμέναμε λιγότερο αστυνομικό κράτος από το ΠΑΣΟΚ και φυσικά το πρόβλημα δεν λύνεται με το να τρέχουν οι υπουργοί πίσω από τον Καρατζαφέρη για να αποδείξουν πως κάτι κάνουν και στον τομέα της τάξης και της ασφάλειας.

Επίσης καλά θα κάνει ο Παπανδρέου να προχωρήσει άμεσα και με ταχύτατους ρυθμούς το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και να ξεκινήσει με το άμεσο πάγωμα της περιουσίας χωρίς να γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση με τους παπάδες. Μετά ας ξεκινήσουν οι διαδικασίες και ας συνομιλήσουν για όλα: αλλά πρώτα πάγωμα των πάντων, αφού ο Ευφραίμ και οι συναυτώ απέδειξαν πως τελικά οι δεσποτάδες είναι τσακάλια στη διαχείρηση τεράστιων περιουσιών. Γιατί τα όσα γίνονται εδώ στη χώρα μας μόνο στο Ιράν γίνονται με τους Αγιατολλάχ. Μέχρι και ο απίθανος και παντογνώστης Άνθιμος Ρούσσας (που σημειωτέον το σύνολο των θέσεων που τον ανέδειξαν το κατέλαβε πάντοτε μέσα στην χουντική περίοδο, από το ’68 και μετά) έχει πολιτική θέση για την κατάργηση του ΥΜΑ-Θ. Απίθανα πράγματα δηλαδή!!! Πότε θα το βουλώσουν και θα ασχοληθούν με τα του Οίκου τους να δούμε, με το Θεό και με τους κλέφτες δεσποτάδες, που ζουν μέσα στη χλιδή ενώ ο κοσμάκης λέει το ψωμί – ψωμάκι και ψάχνει για μια δουλειά της προκοπης για να τη βγάλει χωρίς να χρειάζεται να γλύφει τον έναν και τον άλλο.
Πάντως ας προσέχουν πολύ εκεί στην Κυβέρνηση αφού από την πρώτη Βυζαντινή περίοδο διαχειρίζονται τεράστιες περιουσίες, χροοοόνια στο κουρμπέτι, αυτοκράτορες ανεβοκατέβαζαν τα παιδιά, τον κάθε Αλογοσκούφη και Παπακωνσταντίνου τον βλέπουν για νάνο….