Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στα όρια……

Τελικά έχετε αντιληφθεί πόσο μαλάκες είμαστε; Όλοι μας, ανεξαιρέτως! Και εγώ, και εσείς, και οι γείτονες σας, και οι φίλοι μου/σας! Όλοι μας!

Έχουμε έρθει σε κατάσταση οριακή και καθόμαστε άπραγοι θεατές, να παρακολουθούμε το τι συμβαίνει δίχως αντίδραση, καθόμαστε να παρακολουθούμε το δούλεμα που μας κάνουν το Κράτος, οι φορείς, οι ….παράγοντες (πάντα μου άρεσε αυτή η λέξη, ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για τον αθλητικό τομέα):

  • Ζούμε για να δουλεύουμε και δουλεύουμε για να κονομάνε άλλοι.

  • Ψηφίζουμε για να ακούμε διαπιστώσεις και όχι για αν δούμε λύσεις.

  • Βλέπουμε τηλεόραση για να αποβλακωνόμαστε και όχι για να διασκεδάζουμε.

  • Πάψαμε να βγαίνουμε έξω, όχι μόνο γιατί δεν φτάνουν τα φράγκα αλλά και γιατί πλέον δεν ψυχαγωγούμαστε αλλά ψυχαναλυόμαστε ομαδικά, παρέα με τα φιλαράκια μας.

  • Ακούμε και ανεχόμαστε τις κάθε είδους μαλακίες από τα πιο απίθανα άτομα στη δουλειά μας όχι επειδή θέλουμε να κάνουμε την πλάκα μας αλλά επειδή υποταχθήκαμε για να επιβιώσουμε.

  • Κάναμε την ανάγκη φιλότιμο και τη ζωή μας λάστιχο, για να τα βγάλουμε πέρα.

Και καθόμαστε και ακούμε τον κάθε παπάρα να συνιστά “συγκράτηση και ψυχραιμία” στην αγορά, αντί να βγει και να κόψει κώλους! Αντί να βγει και να πει “έλα δω ρε λαμόγιο, πες μου πόσο αγοράζεις για να πουλάς 4,60 το σαμπουάν ή 3,50 τον καφέ;” συνιστά “συγκράτηση και ψυχραιμία” στην αγορά. Άντε ρε …

Τι νομίζεις πως είναι ο επιχειρηματίας; Μαλάκας ή ευαγές ίδρυμα; Αφού δεν τον ελέγχεις θα σε σκίσει! (όχι εσένα, δυστυχώς, αλλά εμένα, τον λαουτζίκο).

Ωραίες είναι επίσης και οι συμφωνίες κυρίων που γίνονται μεταξύ υπουργείων και διαφόρων κλάδων! Τι συμφωνία ρε βλάκα, αφού ξέρει ο άλλος πως ΔΕΝ θα ελεγχθεί από κανέναν και για τίποτε (τώρα αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, όπως τότε με τα γάλατα, ε κάτι θα γίνει ίσα για να ακουστεί στην τηλεόραση).

Επίσης καθόμαστε και ανεχόμαστε τον κάθε ηλίθιο να λέει πως “οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν και την τελευταία λέξη του ελληνικού λεξιλογίου”! Σιγά ρε μάστορα, όπα! Εξετάσεις για το πανεπιστήμιο δίνουν! Αν δεν ξέρουν ελληνικά που πάνε;


(το έκαναν λέει για τους αλλοδαπούς υποψηφίους. Σώωωπα! Στην Αγγλία για να πάρεις μεταγραφή σε ομάδα πρέπει πλέον πρώτα να εξεταστείς πως ξέρεις τη γλώσσα. Πόσο μάλλον να πας να ζήσεις! Αλλά εδώ το γνωστό μπουρδέλο! Μπάτε σκύλοι αλέστε! American bar, που έλεγε ο μακαρίτης ο Παπαγιαννόπουλος!)


Και τι είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν οι ελληνοπαίδες; Τους στίχους των τραγουδιών της eurovision;

  • Γιατί δηλαδή τα παιδιά μας να βγαίνουν αγράμματα;

Μήπως επειδή κάναμε το σχολείο “χώρο στάθμευσης παίδων” και όχι “χώρο μάθησης”.

  • Γιατί πρέπει να γράψω το παιδί μου σε ολοήμερο;
Μήπως επειδή πρέπει να τρέχω σαν μαλάκας όλη μέρα πάνω-κάτω, να κάνω 2 δουλειές για να πάρω και από τις 2 κοντά στα 1.000 ευρώ για να τα βγάλω πέρα. Μήπως επειδή πρέπει να πληρώσω 300 ευρώ νοίκι για κάτι που στοιχίζει το πολύ 200! Μήπως επειδή πρέπει να πληρώσω 1,50 το καφεδάκι μου το ελληνικό το σκέτο, άσχετα αν αυτό κοστίζει στον καφετζή το πολύ 50 λεπτά (με όλα τα έξοδα του μέσα)!

Ξυπνήστε ρε και ξεσηκωθείτε!

Αν περιμένουμε από ένα ανάλγητο και κοιμούμενο κρατικό μηχανισμό να μας προστατέψει από τον κάθε ασύδοτο που έστησε μια επιχείρηση κλέβοντας από παντού (από τους εργαζόμενους του μέχρι τους συνεργάτες και προμηθευτές του ή το κράτος ) και που τώρα πουλάει οικονομικό πνεύμα και κάνει κριτική με ύφος Alan Greenspan ο πανίβλακας, ΔΕΝ πρόκειται να δούμε ποτέ άσπρη μέρα.

Αν περιμένουμε από τον κάθε δασκαλάκο που βολεύτηκε στο Δημόσιο, χωρίς να έχει συνείδηση της αποστολής του, να μάθει το παιδί μας γράμματα, τα παιδιά μας ΔΕΝ πρόκειται να μάθουν ποτέ γράμματα.

Αν περιμένουμε από ένα κράτος που το παίζει “προστάτης” ενώ είναι “προστάτης” (με την νομική έννοια του όρου, τη …γνωστή), τότε ΔΕΝ έχουμε και πολύ μέλλον!