Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ!

Όταν εγώ (και άλλοι) γράφω αγανακτισμένος, πολλοί μου στέλνουν mail και λένε γιατί βρίζω!
Η απάντηση είναι απλή: με πνίγει το δίκιο!
Αρνούμαι, ακόμη και στην κατάσταση που με/μας έχουν φέρει, να κάνω το μαλάκα και να τα θεωρήσω όλα μέρος αυτού που όλοι μας ονομάζουμε “μοίρα”, “κισμέτ”, “πεπρωμένο”, “γραφτό” κλπ κλπ!
και επιστρέφω στο θέμα των ημερών, την πουστιά με το ηλιέλαιο (μην ξεχνιέστε, ΔΕΝ είναι η eurovision το θέμα των ημερών, για όσους έχουν έστω και κουκούτσι στη θέση του μυαλού τους)!

*****
Βγήκε ο υφυπουργός και ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ. Παραδέχτηκε δηλαδή κάτι που ΟΛΟΙ ΜΑΣ το ζούμε καθημερινά στην τσέπη μας και σε λίγο θα το ζήσουμε και στην υγεία μας!
Δηλαδή πόσο μαλάκας να αισθανθώ εγώ, ο φορολογούμενος, ο καταναλωτής, ο πολίτης αυτής της χώρας; πόσο ακόμη μαλάκας να αισθανθώ;
Σε τελική ανάλυση, ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ! ΨΗΦΙΖΩ ανθρώπους που θα μου δώσουν λύσεις!!

Επίσης έβαλαν στην διατίμηση το λάδι! Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν αυτό, άσχετα αν όλοι το παρουσιάζουν ως έργο! Σκατά έργο είναι! Γιατί δεν έβαλαν στη διατίμηση και την βενζίνη, όταν έγινε η απεργία; ή γιατί δεν βάζουν στη διατίμηση μια λίστα με 100-150 προϊόντα καθημερινής χρήσης, που οι τιμές τους κάθε 15 μέρες παίρνουν και 2 έως 15% επάνω;
Αρκετά πια με την ελεύθερη αγορά και την ισορροπία της! Να μπουν σε διατίμηση όλα να τελειώνουμε, με αιτιολογία την οικονομική συγκυρία να τελειώνουμε. Να δεις για πότε οι τιμές θα πέσουν σε ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ!!!

***********
Όσο για τους ελέγχους που γίνονται οι του ΕΦΕΤ τα λένε: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ προϊόντα, βάσει νόμου!!! Απλά πιστοποιούν οι Νομαρχίες την ύπαρξη σκάρτων προϊόντων και τέλος. Και σε τελική ανάλυση, ας αλλάξουν το νομικό πλαίσιο, ας αποφασίσουν ποια υπηρεσία θα κάνει τι και ας επιβάλλουν την φυλάκιση στα μεγαλοστελέχη των εταιριών που παρανομούν! γιατί τώρα έχουμε 1.000.000 υπηρεσίες που ελέγχουν, κανέναν να επιβάλλει πρόστιμα και να κάνει κατασχέσεις στα ίσα, ενώ τα διάφορα λαμόγια πληρώνουν ένα πρόστιμο που λογικά είναι το 2-3% των παρανόμων κερδών τους και ξανακάνουν τα ίδια….