Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πέρασαν και τα Χριστούγεννα…πάμε για Πρωτοχρονιά!

Πέρασαν τα Χριστούγεννα και πάμε ολοταχώς για την αναπόφευκτη Πρωτοχρονιά (που πολλοί δεν την γουστάρουν, όπως τα γενέθλιά τους, γιατί τους θυμίζει πως μεγαλώνουν έναν ακόμη χρόνο)!

Καί ήταν πολύ ωραία Χριστούγεννα, όπως κάθε άλλη ελληνορθόδοξη εορτή που έχει μεταβληθεί σε ένα ατελείωτο πανηγύρι και όργιο καταναλωτισμού (πάει και ο 13ος, που ξοδεύτηκε σε μαλακίες….)! Κάτι δις ευρά φάγαμε, με την κανονική έννοια του όρου, αφού το τραπέζι, ακόμη και αυτών που έχουν το οικονομικό τους προβληματάκι ήταν λίγο περισσότερο γεμάτο απ’ ότι συνήθως! Μια ζωή ζώα στο φαγητό, τώρα θα αλλάξουμε;

*****
Τι ακριβώς γίνεται με αυτόν τον χοντρούλη τον Ζαχόπουλο δεν το κατάλαβα ακόμη! Άλλα προβλήματα δεν έχει η χώρα; Από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυτόν ασχολούνται τα κανάλια και τα παράθυρα. Μέχρι και το σχέδιο του σπιτιού που έμενε μάθαμε, σιγά
σιγά αισθάνομαι και ολίγον πολιτικός μηχανικός, ολίγον αρχιτέκτονας, ολίγον διακοσμητής του συγκεκριμένου σπιτιού.
Το πρόβλημα όμως είναι άλλο. Ο Κώστας την έκανε για Γρεβενά μεριά για να περάσει και αυτά τα πρωθυπουργικά Χριστούγεννα σεμνά και ταπεινά (όπως τα τελευταία 4 χρόνια). Σεμνά, ταπεινά και “κουφά” (να μην ακούει τίποτε και κανέναν…)!
Και το θέμα του Ζαχόπουλου ενώ θα έπρεπε να σβήσει, να εξαφανιστεί από την επικαιρότητα, όσο πάει και φουντώνει, αφού κάνανε τη μαλακία και ρίξανε το βάρος στην “γκομενική” του φύση και όχι στα υπόλοιπα. Ναι, πιστεύω πως ο τύπ
ος είχε γκόμενα αφού το όλον στυλάκι και παρουσία του μου θυμίζουν τυρέμπορα από την Λάρισα που πάει σε κωλάδικο στη Λαμία να βρεί ρωσίδες και ουκρανέζες. Αλλά εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τυρέμπορα αλλά με γ.γ. του ΥΠ.ΠΟ, που διαχειρίζονταν λεφτά που χωράνε άνετα (για κάθε έργο ή ανάθεση) στο τσουβάλι του Αη-Βασίλη! Και ο Κώστας και συν αυτώ προσπαθούν την πλευρά αυτή να την κάνουν γαργάρα. Για γκόμενες δεν πηδάς από μπαλκόνια, πρέπει να είσαι Ο μαλάκας! Και ο Ζαχόπουλος μόνο τέτοιος δεν είναι, αφού κατάφερε από καθηγητής να γίνει γ.γ. του ΥΠ.ΠΟ!

******

Γυρνώντας από Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις πήρε κάπου το μάτι μου στην εθνική ένα “καφέ Τατιάνα”;
Μήπως θα πρέπει εκεί να κλείσω για ρεβεγιόν;

Γιατί μας έχουν ψοφήσει σε προτάσεις για γκαλά, για ρεβεγιόν σε “γκλάμουρ χοτέλς”, για τραπέζια με ελάφια καπνιστά, σολωμούς στον ατμό και σκατζόχοιρο στα κάρβουνα. Τουλάχιστον στο “καφέ Τατιάνα”
θα …φάμε καλά άσε που θα έχουμε – πιθανόν – και την ιδιοκτήτρια Τατιάνα στο τραπέζι μας (όχι σε καρέκλα αλλά πάνω στο τραπέζι)….