Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΑΛΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ…

Τελικά στη χώρα μας όλα γίνονται στον υπερθετικό βαθμό. Και όλα στον ίδιο βαθμό προβάλλονται, άσχετα αν είναι εξαιρετικά σοβαρά (όπως η περίπτωση Ζαχόπουλου) ή αν είναι εξαιρετικά ηλίθια (τα κάθε είδους προβλήματα των “μεσημεριανών” εκπομπών της TV).

Τραγική απόδειξη τα λεγόμενα μεγάλα δελτία ειδήσεων, που αναλώνονται στην προβολή 2-3 θεμάτων με 25 παράθυρα! Οι παλαιότεροι θα θυμάστε πως στην δίνη του σκανδάλου Κοσκωτά (grazie Koskota !! – το θυμάστε;) και των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων της περιόδου 1989 – 1990 η χώρα “έχασε” επεισόδια σχετικά με την πτώση του Τείχους ή την πτώση του ΚΚΣΕ και του υπαρκτού σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.
Κάτι παρόμοιο πάει να γίνει και σήμερα, που εγκλωβισμένοι σε ένα σκάνδαλο (όπως εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες) με πρωταγωνιστή των πρώην γ.γ. του ΥΠ.ΠΟ, κάποια γκόμενα ή “γκόμενα” του και κάτι δις ευρά χάνουμε σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο, με πρώτη και καλύτερη εξέλιξη την δολοφονία της Μπ. Μπούτο στο Πακιστάν.

Δεν ήταν και καμιά αγία η Μπούτο (που την κοπάνησε στο εξωτερικό για να γλυτώσει, που καταδικάστηκε για χρηματισμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο Πακιστάν, που δικάστηκε ερήμην στην Ελβετία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αλλά η δολοφονία της σηματοδοτεί τρελές εξελίξεις σε μια χώρα που είναι 1) μουσουλμανική, 2) πυρηνική δύναμη, 3) σε διαρκή τριβή με τα γειτόνια της, 4) εξαιρετικά ασταθής πολιτικά!

Τα σχέδια των Αμερικανών ΔΕΝ χαλάνε με την δολοφονία, όπως γράφουν σήμερα οι εφημερίδες. Το αντίθετο, ενισχύεται ο Πρόεδρος Περβεζ Μουσαραφ και πιθανόν να παραμείνει στη εξουσία ως εγγυητής της σταθερότητας, αφού είναι ανδρείκελο των Αμερικανών σε μια χώρα που συνορεύει με το βυθιζόμενο στο χάος Αφγανιστάν, την ανερχόμενη Ινδία, την Κίνα και Ιράν (το Ιράκ επίσης δεεεν πολυπέφτει και πολύ μακριά από εκεί!).
Τώρα το ζήτημα είναι αν ο κακομοίρης της φωτογραφίας κλαίει επειδή έχασε το την -κατ’ αυτόν – ελπίδα της χώρας του ή αν κλαίει επειδή βλέπει στο βάθος το χάος που θα επικρατήσει σε μια χώρα που χόρτασε από το 1947 και μετά πραξικοπήματα, στρατηγούς-προέδρους, πολέμους και φτώχεια!