Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προϋπολογισμός ΟΚ!

Πήδηξε από το μπαλκόνι εχθές ο μέχρι προχθές (!) γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού.

Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τους “κλουζώ” της ελληνικής δημοσιογραφίας, αφού μπλέκουν μέσα σκάνδαλα, γκόμενες, χρήμα κλπ.

Το ζήτημα είναι αν θα καταφέρει να περάσει το ποτάμι ο ανθρωπάκος (αν και από αυτό που έκανε φάνηκε πως δεν ήθελε πολύ να ζήσει…) για να μας πεί – αν αντέξουν τα νεύρα του και αν φυσικά τον αφήσουν!

Πέρασε και ο προϋπολογισμός του 2008, με 148 κατά και 152 υπέρ. Και είδα πολλές ώρες το κανάλι της Βουλής για να καταλάβω τι στο διάολο κάνουν εκεί μέσα, στο Ναό της Δημοκρατίας.

  • Από αυτά που άκουσα από τον Καραμανλή και τους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ κατάλαβα πως ζούμε σε χώρα χωρίς ανεργία, με χαμηλές τιμές και πολίτες που ευημερούν!
  • Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα πως θα ακουστούν πολλά κανόνια στην αγορά, θα έχουμε νέα έξαρση καταναλωτικών και άλλων δανείων και πως θα μας φάνε οι δρόμοι στις διαδηλώσεις και στα συλαλλητήρια.

    Άσε που η ψήφιση του προϋπολογισμού σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση: δηλαδή οι κυβερνητικοί βουλευτές με την ψήφο τους δηλώνουν πως εμπιστεύονται την κυβέρνηση στους χειρισμούς της.

    Δηλαδή (κε Μανώλη και άλλοι, που εχθές χειροκροτούσατε) εμπιστεύεστε την κυβέρνηση ΚΑΙ για το ασφαληστικό που μέχρι προχθ΄ς κατηγορούσατε; Τότε γιατί χειροκροτούσατε;

    Πάρτε το χαμπάρι, από τους 300 τουλάχιστον οι 220-250 ζούνε στην κοσμάρα τους, κάπου μεταξύ Κολωνακίου, Πλατείας Συντάγματος και πολιτικών γραφείων….