Κατηγορίες
διεθνή Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Τουρκία

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: “Όποιος πατήσει πόδι, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε”

Σε μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζουν να κάνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί  προχώρησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους στρατιωτικούς συντάκτες.

Πρόκειται για δήλωση που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και την αποφασιστικότητα και τον βαθμό ετοιμότητας της Ελληνικής Πολιτείας, που θα απαντήσει άμεσα και χωρίς πολλές περιστροφές σε οποιονδήποτε τολμήσει να κάνει κάτι που θα αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία και όλα αυτά που το Διεθνές Δίκαιο ή διακρατικές και διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες αποδίδουν στη χώρα μας.

Όπως αναφέρουν αθηναϊκά ΜΜΕ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έδωσε το ακριβές στίγμα αυτών που προτίθεται να κάνει η χώρα μας αν τύχει και προκληθεί: “Όποιος πατήσει τα πόδια σε ελληνικό έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε”.

“Ο Ερντογάν κάνει αυτά που λέει και εμείς κάνουμε αυτά που λέμε εμείς. Ξέρουμε απολύτως τι θα κάνουμε και στον Έβρο, και στα νησιά και σε ανοιχτή θάλασσα”, επεσήμανε επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Αν τη δήλωση αυτή τη συνδυάσουμε με μια άλλη δήλωση που είχε γίνει τον Δεκέμβρη του 2018, του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Αποστολάκη (που είχε πει ότι “Εάν ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε”), τότε μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα δυο πράγματα:

1) ότι οι γείτονες όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν αλλάζουν τακτική και είναι συνεχώς προκλητικοί (αν πούμε και “αυξανόμενα προκλητικοί” δεν θα πούμε ψέμματα!).

2) η αποφασιστικότητα της χώρας είναι το ίδιο διαχρονική κι όποιος θελήσει να κάνει οτιδήποτε θα πρέπει να το σκεφτεί όχι δυο – τρεις φορές αλλά πάρα πολλές φορές και μάλιστα πάρα πολύ καλά…