Κατηγορίες
βιομηχανία

Αλλαγές στη διοίκηση της ΕΒΖ – τα νέα πρόσωπα του ΔΣ

Ελληνική Βιομηχανία ΖάχαρηςΑλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε., μετά από τις παραιτήσεις του προέδρου της εταιρίας Χρήστου Ρώσσιου, του διευθύνοντα συμβούλου Παντελή Μάνη και ενός εκ των μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου (Πέτρου Γάτσου).

Ας το πάμε λίγο από την αρχή. Η ΕΒΖ καταγράφει στο ενεργητικό της μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: να είναι μια καθετοποιημένη ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ βιομηχανία που παράγει ένα βασικό διατροφικό αγαθό επί δεκαετίες και φτάνει στα πρόθυρα του λουκέτου – κλείνοντας μονάδες παραγωγής τα προηγούμενα χρόνια και βγάζοντας στο σφυρί αυτό τον καιρό ιδιόκτητες κερδοφόρες βιομηχανικές μονάδες.

25 εκατ. κέρδη είχαν τα εργοστάσια στη Σερβία – κι όπως όλα δείχνουν θα πουληθούν με τίμημα όσο περίπου τα κέρδη μιας χρονιάς!!! Επίσης το τελευταίο διάστημα έχουν εξοφληθεί χρέη προς αγρότες που υπήρχαν από το 2015 και το 2016 ενώ μπήκαν και περισσότερα στρέμματα σακχαρότευτλα από ότι τα προηγούμενα χρόνια.
Παρόλα αυτά τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν παραιτήσεις των κορυφαίων στελεχών της – μια κατάσταση που είχε επαναληφθεί και πριν από έναν χρόνο περίπου.
Στις παραιτήσεις/δηλώσεις τους οι προαναφερόμενοι – πρώην πλέον μέλη της διοίκησης της εταιρίας – αναφέρουν προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, κάνουν αναφορά σε “σημαντικά ζητήματα (που) εγείρονται και με το ενδεχόμενο πώληση των εργοστασίων της στη Σερβία σε ξένους επενδυτές” κλπ.

Το νέο Δ.Σ. θα έχει την ακόλουθη σύνθεση:
Πρόεδος: Αντώνης Χατζηδιαμαντής
Αντιπρόεδρος: Γαβριήλ Κερμανίδης
Δ/νων Σύμβουλος: Μιχάλης Κεφαλόπουλος
Αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος: Αντώνης Μπούρης
Μέλη: Γεράσιμος Τσιαπάρας, Χρήστος Βογιατζής, Κωνσταντίνος Μανιατάκης