Κατηγορίες
αθλητικά Ημαθία τοπική επικαιρότητα

Ιούλιος Συναδινός: “Αυτά τα έργα θα γίνουν στην Ημαθία από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπ. Αθλητισμού”

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιουλίου Συναδινού στην Ημαθία. Κατά τις επισκέψεις τους στους τρεις δήμους της Ημαθίας είδε αθλητικές εγκαταστάσεις και μίλησε με τις διοικήσεις των δήμων και καταστάλαξαν στο ποια έργα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Συναδινός σημείωσε: «Στην Ημαθία θα υλοποιηθεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης αθλητικών υποδομών. Οι αθλητικές υποδομές έχουν σημασία διότι πρέπει να καλύπτουν όλα τα αθλήματα και με ισονομία να γίνονται σε όλη την χώρα. Προσπαθούμε να το κάνουμε με αντικειμενικά κριτήρια κι όχι κομματικά. Ερχόμαστε να σπάσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος».

Ο κ. Συναδινός είπε ακόμη ότι η Ημαθία τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δεν είχε ούτε ένα έργο, ούτε ένα ευρώ. «Αυτό θέλαμε να το διορθώσουμε γι αυτό κάναμε μια διαβούλευση, βοήθησαν οι βουλευτές και το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαμε εδώ να δούμε από κοντά τα πράγματα» σημείωσε ο κ. Συναδινός και πρόσθεσε ότι έχει κατασταλάξει για τα έργα του 2017.

 

Τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι:

Αλεξάνδρεια: Δάπεδο κλειστού γυμναστηρίου και σε επόμενη φάση το ταρτάν στίβου.

Βέροια: Βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Βίλα Βικέλα, βελτίωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αγίας Βαρβάρας, βελτίωση εγκαταστάσεων τένις στην Ράχη, βελτίωση 5Χ5 Μακροχώρι.

Νάουσα: Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Νάουσας (4 έργα), αρδευτικό δίκτυο γηπέδου Χαρίεσσας.

«Είναι μια επένδυση 300 χιλιάδων και αν μπουν και τα έργα της δεύτερης φάσης θα ξεπεράσει τις 600.000 ευρώ (5 εκατομμύρια το συνολικό πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού). Τα χρήματα αυτά θα μπουν αμέσως στους κωδικούς συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν συζητήθηκε το θέμα του κολυμβητηρίου Βέροιας, απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο τα επόμενα έργα.

Πηγή: Πληροφοριοδότης (Αντώνης Χατζηκυριακίδης)