Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης
Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας
Η διέξοδος είναι στους αγώνες μας, μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Γι’ αυτό ζητάμε από όλους τους γονείς να είναι ενωμένοι δίπλα στους Συλλόγους, Ενώσεις, Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων και μαζί να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αυτονόητα. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα θέλουν αυτά να τα στερήσουν από τα παιδιά μας και το μέλλον αυτού του τόπου. Γιατί η ανάπτυξη δεν είναι μόνο νούμερα αλλά και ψυχές και όνειρα των παιδιών, των παιδιών μας που για να ανθίσουν χρειάζονται όραμα και όχι μιζέρια και ανέχεια.  
1.    Υπεράσπιση της πραγματικής δωρεάν και δημόσιας Παιδείας με δράσεις και συνεχείς διεκδικήσεις. Δωρεάν για όλους και Δημόσια γιατί η παιδεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί κανείς να το στερήσει από τις επόμενες γενιές όπως δε μπορεί να στερήσει τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες σε όλους.
2.    Απαιτούμε …

σύγχρονα σχολείαμε επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς, βιβλία στην ώρα τους, νέα σχολικά κτίρια για περιοχές, όπως της πόλης της Βέροιας που υπάρχει έντονο κτιριακό πρόβλημα, αλλά και με τακτική  συντήρηση όπου απαιτείται. Σύγχρονα κτίρια με υποδομές για αθλητισμό, νέες τεχνολογίες, δράσεις. Απαιτούμε θέρμανση, αναλώσιμα, γιατί με τις περικοπές στις σχολικές επιτροπές παιδείας σύντομα αυτά θα θεωρούνται «πολυτέλεια».   

3.    Όχι στη λογική των συγχωνεύσεωνμε γνώμονα τον περιορισμό του κόστους εις βάρος της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και με αύξηση του αριθμού μαθητών.
4.    Είμαστε ενάντια στη λογική κάποιων Δήμων που θέλει τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων οικονομικούς οργανισμούς και τους γονείς λογιστές – διαχειριστές, που απλά συνυπογράφουν την απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου. Θέλουμε τους γονείς με διάθεση για δράση, θέληση για διεκδικήσεις και πάνω από όλα με όραμα για ένα καλύτερο σχολείο, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, τη μοιρολατρία και υποτέλεια που καλλιεργείται από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Είμαστε ενάντια στη λογική των νομικών πλαισίων – κωλυμάτων που οδηγούν στην απομάκρυνση των γονέων από τα σχολεία.
5.    Πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των σχολικών επιτροπών.
6.    Διεκδικούμε ένα πολυσυμμετοχικό σχολείο στο οποίο οι γονείς θα έχουν θέση και άποψη στα σχολικά συμβούλια και τις επιτροπές και όχι σε ένα αυταρχικό σχολείο που οι διευθυντές μόνοι τους θα προαποφασίζουν για όλα σύμφωνα με τις επιταγές των προϊσταμένων τους και απλά θα μας κοινοποιούν τις αποφάσεις της Διοίκησης.
Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα να μην αφήσουμε σε κανέναν να στερήσει από τις γενιές που σήμερα αγωνίζονται σκληρά στα θρανία αυτού του τόπου, το όραμα. Γιατί γενιά χωρίς όραμα, είναι «σκοτωμένη» γενιά. Εμείς ως γονείς έχουμε υποχρέωση να μη μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό το έγκλημα, αλλά και να μην αφήσουμε κανέναν, όσο ψηλά κι αν νομίζει ότι βρίσκεται, να ασελγήσει βιάζοντας το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον αυτού του τόπου.