Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας διάφορα

Μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ! Γελάνε και τα τσιμέντα…

uscanlibrΣε κάποιες χώρες μπορεί να το κάνουν και επίτηδες (για διάφορους λόγους) και να υπάρχει και τουριστικό ρεύμα που το ελκύει το παράδοξον του θέματος. Φωτεινό παράδειγμα η βιβλιοθήκη που ανήκει σε ΗΠΑ και Καναδά, βρίσκεται επάνω στα σύνορα των δυο χωρών και η οριογραμμή είναι εμφανής και περάνει μέσα από το κτήριο (δείτε φωτογραφία).

Πείτε μας τώρα εσείς, απαντώντας στο νέο μας κουιζάκι: ποιο κτήριο/οικόπεδο εντός των ορίων του Δήμου Αλεξάνδρειας ανήκει σε δυο φορείς του δημοσίου, με την προοπτική (όταν ξεκαθαρίσει το θέμα οριστικά) να ανήκει και σε έναν τρίτο φορέα.

Και δεν μιλάμε για αλληλοκάλυψη. Μιλάμε για κατάσταση όπως αυτή της βιβλιοθήκης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Μια κατάσταση που συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ελλάδα και που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα, σε ολιγωρίες, σε καταρρεύσεις και σε χάσιμο χρήματος.

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πως δεν μπορούμε και εμείς να το αξιοποιήσουμε τουριστικά το πράμα, όπως κάνουν στο Αμέρικα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το …αντικείμενο του πόθου των δημόσιων φορέων το χρειάζεται ένας εξ αυτών, για να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του. Έτσι (ξανά) βγήκε στην επιφάνεια το πρόβλημα.

(ο νικητής του κουίζ θα λάβει ως δώρο – όταν τελειώσει η έρευνα για το συνοριακό των φορέων – το πλακάκι επάνω στο οποίο θα «πέφτει» το… τριεθνές !!!!!!!!!!!!).