Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Μια απάντηση που οφείλουμε (σχετικά με την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο)

dimotsymv20160914-18Παρατήρηση μας έκανε ένας φίλος για το θέμα της κάλυψης της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρατήρηση και μάλιστα σφοδρή, γιατί λέει δεν αναφερόμαστε στις ερωτήσεις που έκαναν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προς τον δήμαρχο Γκυρίνη και προς τους αντιδημάρχους.

Θα το ξαναπούμε μια ακόμη φορά: η εικόνα της αντιπολίτευσης είναι χάλι μαύρο!

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις και ακόμη πιο λίγοι οι σύμβουλοι που στρίμωξαν την διοίκηση ως πρέπει, που τη ζόρισαν πραγματικά, που της πρότειναν κάτι που ήταν τεκμηριωμένο και είχε προοπτική να πραγματοποιηθεί, που άσκησαν εποικοδομητική κριτική σε σοβαρά θέματα.

Κάθονται και ασχολούνται με ότι πιο ανόητο και ανούσιο μπορεί να υπάρξει, πολλών το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο σε μέρη που έχουν τσιμπήσει τα πιο πολλά σταυρουδάκια (αυτό συμβαίνει με όλους ανεξαρτήτως, όχι μόνο με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης), αφήνουν τη συμπολίτευση να παίξει ανενόχλητη μπάλα, πετάνε καμιά μπηχτή ίσα για να τους γράψουν τα blogs πως κάτι είπαν και να μπει μια φωτογραφία τους κάπου. Μέχρι εκεί!

Όσο πιο σοβαρή, τεκμηριωμένη, προοδευτική και ανοιχτόμυαλη είναι μια αντιπολίτευση, τόσο καλύτερη και πιο αποδοτική για εμάς τους δημότες θα είναι και η διοίκηση του Δήμου. Με μεσινέζες, με ατέρμονες ερωτήσεις για χορτάρια και για κλαδιά που δεν είναι κομμένα και χωρίς στρίμωγμα δεν γίνεται τίποτε.

  • Κάθισε ποτέ κάποιος να διαβάσει σοβαρά τα εισηγητικά; Λίγοι το κάνουν (φάνηκε και εχθές αυτό), ακόμη λιγότεροι τα ψάχνουν πραγματικά. Οι περισσότεροι τα ρίχνουν μια κλεφτή ματιά, όπως οι αδιάβαστοι μαθητές βλέπουν τα βιβλία λίγο πριν από το διαγώνισμα.
  • Κάθισε ποτέ κανείς να ψάξει και να προτείνει μέσα στα 2 χρόνια που πέρασαν τη συμμετοχή του Δήμου σε αναπτυξιακά προγράμματα;;; Και μετά να στριμώξει τη διοίκηση και να την ξεμπροστιάσει, να της πει ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου γιατί χάνει π.χ. 1 μύριο για τη μη συμμετοχή της σε κάποιο πρόγραμμα;;; Όχι.
  • Κάθισε ποτέ κανείς να «ανακρίνει» τους πραγματικούς γνώστες όσων έχουν περάσει από το ΔΣ για διάφορα έργα;; Όχι, επιζητούν πολιτικές απαντήσεις. Μα, πολιτικές απαντήσεις υπάρχουν για όλα, οι πραγματικές όμως είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και πάνε τον τόπο μπροστά.

Για ποιες ερωτήσεις λοιπόν να γράψουμε, σε ποιες ερωτήσεις να αναφερθούμε;; Αν η ίδια η αντιπολίτευση δεν σκοπεύει να ανασκουμπωθεί…

(με τα της Διοίκησης λέμε να ασχοληθούμε μετά από τη δημόσια συνεδρίαση για τον απολογισμό, που είναι προγραμματισμένη να γίνει το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου 2016).