Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Δικαίωση της ΕΣΕΕ αναφορικά με την προκλητική διαφήμιση του JUMBO

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας αναγγέλλουμε την επιτυχία της ΕΣΕΕ για άμεση απόσυρση της διαφήμισης του JUMBO με τίτλο «Ε ρεJumbo πουσας χρειάζεται», που αποτελεί παράφραση της γνωστής φράσης “ξύλο που σαςχρειάζεται”, με ηχητικό (ΉΧΟΣ “ΞΥΛΙΑΣ”) στο ραδιόφωνο και με το οπτικό (απεικόνιση ξύλου/σανίδας), υπαινίσσεται βίαιη συμπεριφορά και για το λόγο αυτό υπάρχει παραβίαση του άρθρου 4.3 του ΕΚΔ-Ε.
Η Συνομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που άρχισε να δέχεται τις κατά κύματα διαμαρτυρίες των συναδέλφων, οργάνωσε συντονισμένα τις αντιδράσεις μας, απευθυνόμενη σε όλους τους φορείς της αγοράς και προσφεύγοντας στην αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας.
Η Επιτροπή συνεδρίασε την 3 Ιουλίου και αποφάσισε το εξής:
  1. Το ραδιοφωνικό μήνυμα μπορεί να παραπλανήσει μέρος των καταναλωτών, ενώ λειτουργεί δυσφημιστικά απέναντι στις λοιπές εμπορικές επιχειρήσεις. Δίνεται προθεσμία στο JUMBO να το αλλάξει εντός 2 ημερών.
Το κυριότερο από όλα είναι ότι ενδεχόμενη προσφυγή του JUMBO στην δευτεροβάθμια επιτροπή δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, άρα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις διατασσόμενες ενέργειες.
Η σχετική απόφαση θα αποτελέσει στο μέλλον ένα ισχυρό προηγούμενο για ανάλογες διαφημίσεις, οι οποίες θα έχουν εντελώς αφοριστικό περιεχόμενο για το σύνολο του εμπορίου, προς όφελος μόνο του διαφημιζόμενου.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

ΤΟ Δ.Σ.