Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αναφορά Βεσυρόπουλου σε Δένδια για την αποδυνάμωση της Αστυνομίας στην Ημαθία

Δελτίο τύπου
Άμεση ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου σχετικά με το θέμα μετακίνησης συνοριακών φυλάκων από την Ημαθία στην περιοχή του Έβρου, που σαν στόχο έχει την αντιμετώπιση της εισβολής λαθρομεταναστών.
Με αναφορά που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό, μεταξύ άλλων, επιχειρείται να εξευρεθεί μια ικανοποιητική λύση προκειμένου να μην υπάρξει αποδυνάμωση της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, εξαιτίας της απόσπασης σημαντικού αριθμού συνοριοφυλάκων.

Ο κ. Βεσυρόπουλος κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια μαζί με συναδέλφους του, όπου προτείνεται…
προς τον Υπουργό να υπάρξει μέριμνα, ώστε να συμβάλλει περισσότερο η Αττική με αστυφύλακες εκ συνοριοφυλάκων και να μειωθεί αναλογικά ο αριθμός από Αστυνομικές Διευθύνσεις και νομούς της περιφέρειας, όπως της περιοχής μας. Ακόμη, στην αναφορά τονίζεται, ότι για όσους μεταβούν στην περιοχή του Έβρου πρέπει να υπάρξει άμεση προκαταβολή τουλάχιστον 880 ευρώ στον κάθε αστυνομικό πριν τη χορήγηση φύλλου πορείας, να υπάρξει μέριμνα για την διαμονή στα εν λόγω καταλύματα ανά δύο άτομα καθώς και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη εφαρμογή των κανόνων εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας (ωράριο, διαμονή, σίτιση, διάθεση υπηρεσίας).