Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Τσαβδαρίδη με τον νέο αστυνομικό δ/ντη Ημαθίας

Δελτίο τύπου
Συνάντηση με το νέο αστυνομικό διευθυντή Ημαθίας κ. Μπαντουβάκη Νικόλαο πραγματοποίησε την Τρίτη 31η Ιουλίου ο αναπληρωτής γ.γ της Κ.Ο της ΝΔ και βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, στα πλαίσια της ανάληψης των καθηκόντων του, καθώς και της  προσπάθειας εξεύρεσης ικανοποιητικής λύσης στο σημαντικό και ακανθώδες ζήτημα της αποδυνάμωσης της δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, λόγω της απόσπασης ικανού αριθμού αστυνομικών  της περιφερειακής μας ενότητας προς τον Έβρο.
Ο κ. Διευθυντής  διαβεβαίωσε

τον κ. Τσαβδαρίδη  ότι η Αστυνομική Διεύθυνση  Ημαθίας θα παραμείνει, παρά τις διογκούμενες δυσκολίες με την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, εξοπλισμού και κυρίως μάχιμων στελεχών, απόλυτα αφοσιωμένη και προσηλωμένη στη διαρκή και άοκνη προσπάθεια για την περιφρούρηση της ασφάλειας των πολιτών της Ημαθίας , που είναι φανερό ότι απαιτείται ,τόσο λόγω της διαρκώς αυξανομένης εγκληματικότητας που παρατηρείται ,όσο και λόγω της ύπαρξης 25 χιλιάδων περίπου αλλοδαπών που συσσωρεύονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στον τόπο μας..

Ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε στον κ. Μπαντουβάκη ότι τα νέα δεδομένα που προέκυψαν αποτελούν αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό πλήγμα για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών αστυνόμευσης του τόπου μας, πλήγμα το οποίο μεταφράζεται στην ουσιαστική μείζονα υποβάθμιση, τόσο  των δύο τμημάτων δίωξης λαθρομεταναστών στους Γεωργιανούς και στη Νάουσα,  όσο και της ομάδας ΔΙ.Α,Σ και ΟΠΚΕ, διαβεβαιώνοντας τον ότι θα παρέμβει ουσιαστικά στην ηγεσία του Υπουργείου , ώστε να υπάρξει η, όσο το δυνατόν, λιγότερη απομείωση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ στην Ημαθία.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη διαταγή από το αρχηγείο έχει ατυχώς ορίσει, όπως ενημερώθηκε και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιφερειακής μας ενότητας, μία οριζόντια επιλογή αποσπάσεων που συμπεριλαμβάνει και μητέρες με ανήλικα τέκνα ή  τέκνα με ειδικές ανάγκες ,κάτι που  όπως,  είναι φανερό προκαλεί ανυπέρβλητες δυσκολίες, αφού συνεπάγεται τεράστιο κόστος για τον οικογενειακό προγραμματισμό αυτής της κατηγορίας των αποσπασθέντων.
Στο τέλος της συνάντησης του με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, ο κ. Τσαβδαρίδης  του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και επιτυχίες στην προσπάθεια  διαφύλαξης της ασφάλειας των πολιτών της Ημαθίας και δεσμεύθηκε να  προωθήσει στα αρμόδια κέντρα αποφάσεων όλα τα ζητήματα  που αφορούν τις λειτουργικές και υπηρεσιακές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ στην Ημαθία, θέτοντας πάνω απ ΄όλα την πάταξη της εγκληματικότητας, την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, καθώς  και τη παροχή κάθε διευκόλυνσης στο δύσκολο έργο όλων των στελεχών της  δύναμης της Αστυνομικής  Διεύθυνσης της περιφερειακής μας ενότητας.