Κατηγορίες
αστυνομικές ειδήσεις Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Πλατύ

Τι είπαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλεξάνδρειας για το διαφαινόμενο κλείσιμο του Α.Τ. Πλατέος

atplateosΣυνεδρίασε την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη, εκείνα όμως που είχαν ενδιαφέρον ήταν τα εκτός ημερησίας και η ενημέρωση του δημάρχου για μια σειρά από θέματα (ταξίδι στο Βερολίνο, πληροφορίες για επικείμενο κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος Πλατέος, κόψιμο δένδρων στο Καμποχώρι κλπ).

Όσον αφορά το θέμα του αστυνομικού τμήματος Πλατέος, στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ρητή η αντίθεση στο κλείσιμό του. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα και στις πληροφορίες που θέλουν το Α.Τ. Πλατέος να κλείνει.

Εξέφρασε την αντίθεσή του και την αντίθεση του Δήμου στην πιθανότητα του κλεισίματος του Α.Τ. Πλατέος, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν λειτουργικά έξοδα και πως (στην ουσία) έχουν άδικο όσοι λένε ότι ένα πολυδύναμο Α.Τ. στην Αλεξάνδρεια θα λύσει προβλήματα και θα καλύψει την αστυνόμευση όλης της περιοχής. Τα ίδια ανέφερε και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Δημητριάδης κατά την τοποθέτησή του.

Αν θελήσουμε να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα θα πρέπει να σκεφτούμε το εξής απλό: οι αποστάσεις που θα πρέπει να διανύουν τα περιπολικά για την αστυνόμευση μιας περιοχής που θα φτάνει από το 66 μέχρι το Κλειδί είναι μεγάλες. Πόσο μάλλον όταν θα πρέπει να επέμβουν γρήγορα σε κάποιο συμβάν. Όσον δε αφορά το Α.Τ. Πλατέος, η λειτουργία του είναι απαραίτητη και λόγω του ότι υπάρχει ο σιδηροδρομικός σταθμός.

Αυτό που αναμένεται για το συγκεκριμένο θέμα είναι να μάθουμε τι ειπώθηκε κατά τη συνάντηση υπηρεσιακών και άλλων παραγόντων στη Θεσσαλονίκη, που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα και φυσικά να ανακοινωθούν επίσημα οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν από την Αθήνα.

Πάντως, ίσως το «μυστικό» για ακόμη πιο αποτελεσματική αστυνόμευση στα όρια του Δήμου Αλεξάνδρειας να μην «κρύβεται» στο κλείσιμο του Α.Τ. Πλατέος αλλά στην ενίσχυσή του.