Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Για τα ταξίδια σε Βρυξέλλες και Βερολίνο ενημέρωσε το Δ.Σ. ο δήμαρχος

gyrinisberlinoΓια τη συμμετοχή του σε συναντήσεις στην Ευρώπη ενημέρωσε το Δ.Σ. ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης.
Αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες (Σύμφωνο Δημάρχων) και στο Βερολίνο (επίσκεψη στο πλαίσιο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».
Ως προς το πρώτο ταξίδι, στις Βρυξέλλες, ο δήμαρχος ανέφερε ότι ήταν μια χρήσιμη επίσκεψη και πως στο πλαίσιο της συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια μείωσης της συμβατικής ενέργειας στα δημοτικά κτίρια κατά 20% μέχρι το 2020 και κατά 40% έως το 2030. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται και πολλά προγράμματα της ΕΕ, που καλύπτουν το πιο μεγάλο τμήμα των απαιτούμενων για την ενεργειακή αναβάθμιση εξόδων.
Όσον αφορά δε τη συμμετοχή του στην «Ελληνογερμανική συνέλευση» (έναν αμφιλεγόμενο θεσμό),…

ανέφερε πως η προσοχή στράφηκε στις θεματικές ενότητες που σχετίζονταν με την αγροτική ανάπτυξη, τη διαχείριση απορριμμάτων και τους τομείς κοινωνικής πολιτικής των Δήμων. Για τη συμμετοχή του δέχθηκε έντονη κριτική από την ελάσσονα αντιπολίτευση και τον Χ. Αλευρά.
Έντονη κριτική ασκήθηκε από τον Χ. Αλευρά και για το θέμα της χωματερής στο Νησέλι. Όπως είπε η χωματερή έχει όντως πρόβλημα και πως όσο ο καιρός περνά και δεν γίνεται κάτι το πρόβλημα χειροτερεύει (με δεδομένη και τη στάση της Ε.Ε. για κλείσιμο των χωματερών σε όλη τη χώρα και το κόστος για το μη οριστικό κλείσιμό τους).