Κατηγορίες
επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε στρατιωτικό πετρέλαιο από Ημαθία και Θεσ/νίκη

pompagasolioΣπείρα που εμπλέκεται σε κλοπές πετρελαίου από τον Ελληνικό Στρατό εξαρθρώθηκε από τις Αρχές ενώ ως μέλος της φέρεται να είναι και υπαξιωματικός του Στρατού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα 41χρονος υπαξιωματικός υποδείκνυε στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας τις ακριβείς τοποθεσίες των φρεατίων από τις οποίες διέρχονταν αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου.  Στη συνέχεια, τα υπόλοιπα μέλη πήγαιναν στα υποδεικνυόμενα σημεία, όπου χρησιμοποιώντας βυτιοφόρο, ενός 54χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, αντλούσαν πετρέλαιο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανατροπή του προαναφερόμενου βυτιοφόρου.  Σε διάστημα δύο ετών, 2013-2014, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν πέντε κλοπές υγρών καυσίμων και επτά απόπειρες, σε διάφορες περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Συνολικά αφαίρεσαν 294.762 λίτρα πετρελαίου, συνολικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ, ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 166.729,81 ευρώ.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», «Παράβασης καθήκοντος» και παράβασης του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα».