Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής (και πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου)

Και στη μέση πολλά πετροδολάρια (όπως λένε οι Γάλλοι)…

Και μια που τα …πετροδολάρια είναι στην επικαιρότητα, να αναφέρουμε πως το περιοδικό France Football φιλοξενεί στο τελευταίο του τεύχος μια έρευνα 20 σελίδων, η οποία αναφέρει πως η ανάληψη του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ (ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στις 2 Δεκεμβρίου του 2010) έγινε με αθέμιτα μέσα και εμπλέκει τις ομοσπονδίες……της Γαλλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.

Το γαλλικό περιοδικό κατονομάζει τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί ως τον διοργανωτή των διαπραγματεύσεων. Γίνεται αναφορά σε ένα δείπνο του τότε προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί με τον πρίγκιπα Μπιν Χαμάντ Αλ Τανί. Ο Πλατινί παραδέχτηκε ότι ήταν παρών σε εκείνο το δείπνο, το Νοέμβριο του 2010.
Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως όταν οι Σαουδάραβες αγόρασαν το 70% των μετοχών της Παρί Σεν Ζερμέν, ο γαλλικός Τύπος είχε αναφέρει ότι αυτή η επένδυση έγινε με την υποστήριξη του Σαρκοζί.
Το France Football αναφέρει επίσης ότι εξαγοράστηκαν δύο ψήφοι από τη συνομοσπονδία της Αφρικής και κατονομάζει τους Ισα Χαγιάτου και Ζακ Ανουμά.