Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Α. Βεσυρόπουλος: "Παραχωρούνται άμεσα, οι Εργατικές Κατοικίες στο Πλατύ"

Μετά από συνεχείς επαφές του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, με τους αρμόδιους φορείς και τον Πρόεδρο της Προσωρινής Ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), Νίκο Κουλοχέρη, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για την υλοποίηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων στις εργατικές κατοικίες του Πλατέος, ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες και όλα είναι έτοιμα για να εγκαινιαστούν και να παραδοθούν στους δικαιούχους.
Ο κ. Κουλοχέρης, ενημέρωσε τον Βουλευτή Ημαθίας, ότι οι τελευταίες εργασίες ολοκληρώθηκαν, πραγματοποιήθηκε η αυτοψία και οι 80 Εργατικές Κατοικίες, άμεσα, το επόμενο διάστημα, θα παραχωρηθούν στους δικαιούχους.

Πρόκειται για έναν οικισμό 80 εργατικών κατοικιών, με άρτιες -κατασκευαστικά- προδιαγραφές, ο οποίος διαθέτει, παράλληλα, εγκαταστάσεις άθλησης και ψυχαγωγίας, καθώς και δύο υπερσύγχρονες και εξοπλισμένες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που θα εξυπηρετούν πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βεσυρόπουλος, σε προηγούμενη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, είχε ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να παραδοθούν οι 80 Εργατικές Κατοικίες στις οικογένειες των δικαιούχων, προκειμένου να εγκατασταθούν στα σπίτια τους.
Αναφερόμενος σε αυτή τη θετική εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος, δήλωσε τα εξής:
«Η εξέλιξη αυτή, βάζει ένα τέλος σε μια περίοδο μεγάλης αναμονής των δικαιούχων οικογενειών, καθώς  ενώ αυτό το σημαντικό έργο, ολοκληρώθηκε εδώ και αρκετό καιρό, οι δικαιούχοι δεν ήταν δυνατόν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους.  
Υπήρξε μια καθυστέρηση και μια ταλαιπωρία, που οφείλεται σε κάποιους παράγοντες, οι οποίοι εξαλείφθηκαν. Η ανάγκη, για την όσο το δυνατόν συντομότερη παραχώρηση των κατοικιών, γίνεται περισσότερο επιτακτική, δεδομένου της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και για να αποφευχθούν κρούσματα λεηλασιών και καταστροφών, σε αυτόν τον όμορφο οικισμό. Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Κουλοχέρης, είναι θέμα χρόνου και επισήμως να παραχωρηθούν αυτές οι 80 κατοικίες. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, διότι οι οικογένειες αυτές, θα μπορέσουν να ζήσουν το όνειρο της απόκτησης στέγης».