Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια: μια σύνοψη από αυτά που ακούστηκαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Πολλά και διάφορα χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως αναφέραμε το πρωί ήταν σχετικά ήρεμη σε σχέση με προηγούμενες.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση του ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους αγρότες (ΕΔΩ η ανάρτηση με το κείμενό της) που «πέρασε” ομόφωνα.
Στη συνέχεια, επίσης ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση της Τοπικής Αρχής να επισυναφθεί ένα έγγραφο το οποίο θα πάει στη Διαχειριστική Αρχή ώστε να γίνουν αποδεκτά ακόμη 45.000 ευρώ περίπου ώστε να γίνουν αλλαγές-προσθήκες στο ΠΠΚΑ που οι μηχανικοί έχουν κρίνει ως απαραίτητες και να προχωρήσει και να παραδοθεί το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας πλήρες και πιο όμορφο αισθητικά.
Ως προς τη απόφαση του Δικαστηρίου για τον Κ, Βενιόπουλο,..

…αυτός έλαβε το λόγο και είπε αυτά που είπε και στο σημείο εκείνο κάποιοι εκ της αντιπολίτευσης λαμβάνοντας το λόγο του ανέφεραν ότι αυτά που είπε για τους διώκτες του δεν έχουν να κάνουν με την αντιπολίτευση. “Δεν είναι προς την πλευρά που κοιτάτε, ήταν απόφαση του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Μελίκης, με πολλά από τα μέλη του οποίου σήμερα συγκατοικείτε” ακούστηκε από τη σημερινή αντιπολίτευση.

Στο σημείο αυτό ερωτήθηκε ο Δήμαρχος από τον Τάσο Τασιόπουλο (της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης) αν ο Δήμος παρέστη ως διάδοχη κατάσταση στη συγκεκριμένη δίκη και εάν πληρώθηκε δικηγόρος για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου. Ο Δήμος παραστάθηκε – δια του δικηγόρου Αν. Μπατζώκα – ως πολιτική αγωγή είπε ο Δήμαρχος  ενώ συμπλήρωσε πως δεν επιβαρύνθηκε.
Μια που ο λόγος είχε φτάσει στα της Μελίκης, έγινε και ερώτηση για το τι γίνεται με το θέμα της φωτιάς στο παλιό Δημαρχείο, πριν 1,5 χρόνο. Ο Δήμαρχος απάντησε πως το θέμα είναι στα χέρια των αρχών και πως λόγω του απορρήτου της ανάκρισης δεν έχει επίσημη ενημέρωση (αν και τη ζήτησε). Όσο για την ΕΔΕ που είχε τότε διατάξει, ανέφερε πως δεν προέκυψε τίποτε και πως και αυτή είναι μυστική αλλά εάν όσοι αναφέρονται σε αυτή συναινέσουν, τότε θα τη δώσει στη δημοσιότητα.
Ο Γιάννης Απατσίδης έκανε αναφορά στα διόδια του Αιγινίου και είπε ότι πλέον η κίνηση έχει επιβαρυνθεί, λόγω του ότι πολλοί είναι οι οδηγοί βαρέων οχημάτων που στρίβουν από Μεθώνη και μέσω Αλεξάνδρειας φτάνουν Θεσσαλονίκη ή σύνορα. Ζήτησε να γίνει μια επιτροπή για να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης του θέματος (αφού όντως πρόκειται για πρόβλημα που δεν έχει να κάνει μόνο με την επιβάρυνση της κίνησης αλλά και με την κατάσταση στην οποία θα περιέλθει ο ήδη ρημαγμένος δρόμος από ένα σημείο και μετά). Ανταπαντώντας ο Φώτης Δημητριάδης ανέφερε πως όντως είναι προγραμματισμένα τα διόδια στο Νησέλι και πως θα ζητήσει  τη συνδρομή της Αστυνομίας για εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε να αποτραπούν τουλάχιστον οι συνειδητά παρανομούντες (όπως οδηγοί με υπέρβαρα φορτηγά) και να επιλέξουν τον αυτοκινητόδρομο. Δήλωσε δε πως θα έχει συνάντηση με τον διοικητή του Α.Τ. Αλεξάνδρειας και της Τροχαίας, την Πέμπτη ή την Παρασκευή.
Ο Χρήστος Αλευράς της “Λαϊκής Συσπείρωσης Ρουμλουκιού» ανέφερε πως θα πρέπει να συμπαρασταθεί η περιοχή μας στον αγώνα των Αιγινιωτών, γιατί – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – «θα μας έρθουν και εμάς στο κεφάλι τα διόδια του Νησελίου».
Ένταση δημιουργήθηκε για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων και για το κόστος που αυτή θα έχει για τον Δήμο.
Για τις πιστώσεις στα σχολεία, αναφέρθηκε πως αυτές θα κατανεμηθούν σε ποσοστό 60% στην πρωτοβάθμια και 40% στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ ο Δήμαρχος ανέφερε ξεκάθαρα (προφανώς ενθυμούμενος παλαιότερο ρεπορτάζ μεγάλου καναλιού) ότι «κανένα σχολείο δεν κινδύνεψε να μείνει χωρίς θέρμανση”.
Για το θέμα των πάρκων που είναι βρώμικα από ακαθαρσίες των ζώων κατατέθηκε η άποψη να τοποθετηθούν πινακίδες που θα απαγορεύουν την είσοδο στα δεσποζόμενα ζώα και να εισαχθεί κατάλληλη πρόβλεψη στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου.

Ενδιαφέρον για το Πλατύ είχε το 43ο θέμα (Λήψη απόφασης για την έγκριση του πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου “Διαμόρφωση χώρου γηπέδου Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος” Α.Μ. 24/2012). Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού «παρόν» ψήφισαν οι σύμβουλοι Απατσίδης και Δριστάς ενώ κατά τάχθηκαν οι σύμβουλοι Τασιόπουλος, Κιρκιλιανίδης και Αλευράς.