Κατηγορίες
παιδεία Πλατύ

Πλατύ: οι γονείς έκοψαν τα λουκέτα στο σχολείο για να γίνει το μάθημα

gymnasioplaty_20141208ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ.

Ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ των καταλήψεων παίχτηκε σήμερα το πρωί, γύρω στις 8, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατέος.

Ορισμένοι μαθητές του σχολείου “πρόλαβαν” και έκλεισαν με λουκέτο το σχολείο σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί η κατάληψή του (που αρχικά είχε ξεκινήσει ως διαμαρτυρία για την καταβολή κομίστρων από τους μαθητές στα ΚΤΕΛ, συνέπεια ενός παράλογου νόμου που μπορεί να έχει εφαρμογή ΜΟΝΟ σε αστικές περιοχές και όχι σε αγροτικές ή ημιαστικές).

Οι γονείς – σκεπτόμενοι λογικά και ενώ γνωρίζουν και οι ίδιοι, αφού το υφίστανται καθημερινά το κόστος, ότι το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που διαμαρτύρονται – έκοψαν το λουκέτο με το οποίο είχε κλειστεί από μερίδα μαθητών το σχολείο και έτσι άνοιξαν το δρόμο στην πλειοψηφία, που ήθελε να κάνει μάθημα.

Τώρα είναι πλέον σειρά των Τοπικών Αρχών (Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας) να πιέσουν όσο γίνεται τους βουλευτές της Ημαθίας αλλά κυρίως είναι σειρά των βουλευτών να λάβουν δράση, ώστε να αλλάξει ο νόμος με τις παράλογες χιλιομετρικές αποστάσεις.

Σε απλά ελληνικά, χωρίς φιοριτούρες, το ξαναγράφουμε για να γίνει κατανοητό: είναι διαφορετικό να προχωράει ένας 13χρονος στη Σαλονίκη ή στην Αθήνα (πάνω σε πεζοδρόμια, με κόσμο γύρω, με κίνηση κλπ κλπ) και άλλο να πηγαίνει π.χ. Πλατύ-Λιανοβέργι ή Πλατύ-Άραχο με τα πόδια (μέσα σε χωράφια, στις ερημιές και με αγροτικά ή τρακτέρ να κινούνται επάνω στο δρόμο που και ο ίδιος χρησιμοποιεί, διασχίζοντας Εθνική Οδό κλπ κλπ κλπ).