Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Λουδίας: πρέπει να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις

plymmirismeno xorafiΚαλές, χρυσές και άγιες οι προθέσεις, οι όποιες συναντήσεις γίνονται ή οι όποιες επιτροπές συστήνονται με σκοπό την προστασία των πολιτών της πεδιάδας των Γιαννιτσών από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όμως (και χωρίς να είμεθα ειδικοί – αλλά ενθυμούμενοι και διαπιστώσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει ειδικοί και αιρετοί) καλό θα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να ρίξει μια ματιά στο τι μπορεί να κάνει με τον καθαρισμό και την εκβάθυνση του Λουδία.  Στην ουσία πρόκεται για έναν μεγάλο “αγωγό” μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων νερού στη θάλασσα μιας περιοχής που η έκτασή της συμπεριλαμβάνει 2-3 Δήμους και 3 Περιφερειακές Ενότητες.

Όσο κι αν καθαριστούν τα κανάλια από τα κατά τόπους ΤΟΕΒ ή από τους Δήμους, αυτό που προέχει είναι πλέον ο Λουδίας. Όσο πιο γρήγορα προγραμματιστεί κάποια παρέμβαση στο ποτάμι, τόσο το καλύτερο για τους κατοίκους, αφού (σε συνδυασμό και με άλλες παρεμβάσεις τοπικού επιπέδου) είναι σίγουρο πως θα μειωθούν αισθητά οι καταστροφές σε περιουσίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.