Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας διαδίκτυο

Αλεξάνδρεια: παρουσιάστηκε η διαδικτυακή πύλη πολιτιστικού περιεχομένου & υπηρεσιών του Δήμου (φωτο – links)

sitodimosalexΑυτό που τώρα απομένει είναι να ανέβει και το ανανεωμένο site του Δήμου

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, η διαδικτυακή πύλη πολιτιστικού περιεχομένου και υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού περίπου € 141.662, είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μέσα από σύγχρονες τεχνικές ψηφιακής αναπαράστασης και απεικόνισης, η αυτοματοποίηση της διαδικασίας κρατήσεων θέσεων και εισιτηρίων για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου καθώς και η αυτοματοποίηση της λειτουργίας των δημοτικών βιβλιοθηκών Αλεξάνδρειας και Πλατέος.

Για το έργο μίλησε αρχικά ο δήμαρχος ενώ στη συνέχεια το λόγο έλαβαν η ειδική συνεργάτις του τελευταίου Σοφ. Κοταϊδου, ο Αχιλλέας Τσιάρας (που έκανε μια αναφορά στα λαογραφικά και πολιτιστικά στοιχεία του Δήμου) καθώς και οι άνθρωποι εταιριών που ανάλαβαν το “στήσιμο” των εφαρμογών.

Οι σελίδες έχουν ήδη ανέβει στο διαδίκτυο – μπορείτε να τις εξερευνήσετε ΕΔΩ και ΕΔΩ .

Επίσης καλό θα είναι οι πολιτιστικοί και επιμορφωτικοί σύλλογοι που έχουν την έδρα τους Δήμου να εμπλουτίζουν την εφαρμογή με υλικό που διαθέτουν, το οποίο θα φανεί χρήσιμο τόσο στους κατοίκους του Δήμου που ενδιαφέρονται για την πολιτιστική κληρονομία μας όσο και στους επισκέπτες του ιστότοπου από άλλες περιοχές αλλά και σε μαθητές κλπ

parddpylisalex006

parddpylisalex020

parddpylisalex015

parddpylisalex013

parddpylisalex010

parddpylisalex021