Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δημητριάδης Φώτης Δήμος Αλεξάνδρειας πολιτική

Έρχονται αλλαγές στα μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων

dimarxeio-alex1Το τέλος της “βελούδινης” περιόδου

Η στάση που κράτησαν τα προερχόμενα από την παράταξη “Ώρα Ευθύνης” μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξάνδρειας κατά τη συνεδρίασή της Επιτροπής (που έλαβε χώρα τη Δευτέρα που μας πέρασε, και στην οποία συζητήθηκε το θέμα του αποχετευτικού της Μελίκης) αποτελεί ίσως το πρελούδιο μιας πιθανολογούμενης αλλαγής στη συνολική στάση που μέχρι τώρα κρατούσε η διοίκηση Γκυρίνη έναντι καταστάσεων και αποφάσεων που “έρχονται” από την εποχή της διοίκησης του πρώην δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη.

Στο δια ταύτα: μετά από 3 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δεκάδες άλλες επιτροπών και Δ.Σ. των επιχειρήσεων του Δήμου, είναι η πρώτη ουσιαστικά φορά που συλλογικό όργανο απορρίπτει στο σύνολό της μια απόφαση μείζονος σημασίας που έρχεται από την περίοδο 2010-2014.

Μέχρι τη Δευτέρα αυτά που ψήφιζαν τα μέλη της νέας διοίκησης είτε διόρθωναν είτε ενέκριναν ως είχαν καταστάσεις και αποφάσεις της διοίκησης του Φ. Δημητριάδη. Εκτίμηση είναι πως βασικός παράγοντας για αυτή τη στάση ήταν ο χρόνος.

Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά το σύστημα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει, οπότε είναι λογικό να υπάρχει ένα διάστημα προσαρμογής και υιοθέτησης διαφόρων πραγμάτων.

Ο χρόνος όμως περνά, και αυτό είναι ένα γεγονός που σηματοδοτεί και το πραγματικό “πέρασμα” στη νέα διοίκηση. Φαίνεται πως η διοίκηση Γκυρίνη έχει αρχίσει να ξεπερνά πλέον το “εμπόδιο” της πίεσης χρόνου και αυτό που τώρα αναμένεται είναι η περαιτέρω στάση αμφοτέρων των 2 μεγάλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνολική λειτουργία τους αλλά και αυτό που θα πράξουν οι 2 μικρότερες παρατάξεις.