Κατηγορίες
ανακοινώσεις Δήμος Αλεξάνδρειας

Ημερίδα για τη νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Αλεξάνδρειας

mmedimaleΗμερίδα, στο πλαίσιο του έργου “Διαδικτυακή Πύλη πολιτιστικού περιεχομένου του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργανώνεται από το Δήμο, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στις 18:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προφανώς – και αυτό δεν το γράψαμε τυχαία – όπου να ‘ναι θα δούμε στις οθόνες μας το νέο portal του Δήμου Αλεξάνδρειας, άρα για αυτόν τον λόγο και η ημερίδα.

Αυτό που δεν είδαμε όμως στο πρόγραμμα (δείτε το παρακάτω) είναι η διαδραστικότητα σε σχέση με υπηρεσίες του Δήμου που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των δημοτών. Γιατί, καλή η προώθηση των πολιτιστικών και λαογραφικών, ακόμη καλύτερη η εφαρμογή για τις βιβλιοθήκες, όμως αυτό που θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα – και εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί η αρωγή μεγάλων Δήμων της χώρας – είναι η ιστορία με πιστοποιητικά, δικαιολογητικά, αιτήσεις κλπ κλπ.

Ας ελπίσουμε πως θα ακούσουμε κάτι και για αυτό την Τετάρτη, όπως επίσης να μάθουμε και κάτι για το νέο δηλωτικό σήμα του Δήμου Αλεξάνδρειας, το οποίο έτυχε να το δούμε την άνοιξη (ένα σε γαλάζιο και πράσινο χρωματισμό είδαμε) – αν και τις ενστάσεις μας ως δημότες για αυτό που τελικά επελέγη και με τον τρόπο που επελέγη τις έχουμε εκφράσει πολλάκις (γιατί το σήμα που είδαμε δεν εκφράζει τον Δήμο όπως ακριβώς είναι σήμερα).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

6:00 – 6:15 Εγγραφές
6:15 – 6:30 Χαιρετισμός του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη
6:30 – 7:00 Λαογραφικά και Πολιτιστικά Στοιχεία του Δήμου Αλεξάνδρειας (Αχιλλέας Τσιάρας, Δήμος Αλεξάνδρειας)
7:00 – 7:30 Τι είναι η Διαδικτυακή Πύλη Πολιτιστικού Περιεχομένου του Δήμου Αλεξάνδρειας (Σοφία Κωταΐδου, Δήμος Αλεξάνδρειας)

7:30 – 7:45 Διάλειμμα για Καφέ

7:45 – 8:15 Παρουσίαση της Διαδικτυακής Πολιτισμικής Πύλης και των Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Κρατήσεων και Υποστηρικτικής λειτουργίας Δανειστικής Βιβλιοθήκης (Δημήτρης Κώττας, Dotsoft A.E.)
8:15 – 8:30 Παρουσίαση Εφαρμογής Κινητών Τηλεφώνων (Δημήτρης Κώττας, Dotsoft A.E.)
8:30 – 8:45 Παρουσίαση της Εφαρμογής Πολυμεσικής Παρουσίασης (Κωνσταντίνος Γλάρος, Comitech A.E.)

8:45 – 9:00 Ερωτήσεις – κλείσιμο ημερίδας