Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιτυχημένο και φέτος το Καρναβάλι της Μελίκης (φωτογραφίες)

Σύμφωνα με την άποψη των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, των ξένων επισκεπτών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, το Μελικιώτικο Καρναβάλι 2013 ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων σε οργάνωση και συμμετοχή του κόσμου. Έπειτα από σχεδόν τρίμηνη προετοιμασία των διοργανωτών, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία διάφορες εκδηλώσεις, παραδοσιακά δρώμενα και πάρτι καρναβαλιστών που διήρκεσαν δέκα ολόκληρες ημέρες. 

Μεταξύ αυτών τα εγκαίνια της συλλογής «Μάσκες» στο Μουσείο Γιώργη Μελίκη, η εκδήλωση της Χορωδίας Μελίκης, η αναβίωση του Θρακικού εθίμου «Καλόγερος», η πρώτη αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών, η μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων, το μασκέ πάρτι της μαθητικής νεολαίας, το Μεσοχώρι, ο παραδοσιακός γάμος με τις τέσσερις νύφες, το κάψιμο των κέδρων στο Νεόκαστρο και η παρέλαση αρμάτων. 
Παρόλη τη συνεχιζόμενη βροχή την Καθαρά Δευτέρα, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρέλαση αρμάτων και χειροκρότησε θερμά τα παραδοσιακά συγκροτήματα και τις ομάδες καρναβαλιστών που δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να χορεύουν! Υποσχόμαστε και του χρόνου, όχι μόνο να διατηρήσουμε το ίδιο υψηλό επίπεδο αλλά και να το ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά. 
Ευχαριστούμε όλους τους φορείς του Δήμου μας, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Επιχειρηματίες, Εθελοντές, Μαθητές και πολίτες αυτού του τόπου, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την πραγματοποίηση των υψηλών μας στόχων. Και του χρόνου με υγεία!…. 
Εκ των διοργανωτών του Μελικιώτικου Καρναβαλιού 2013