Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δραματικό όσο και αναμενόμενο: η χώρα χρωστάει ΤΑ ΙΔΙΑ με το 2010 !!!!!!!!!!!!

Παρά το ξεζούμισμα των πάντων και το 1,3 εκατ. ανέργους, οι μόνοι που έχουν κερδίσει και θα εξακολουθήσουν να κερδίζουν είναι οι “δανειστές” μας και οι τράπεζες που (προς στιγμήν) σώθηκαν με τζάμπα και ξένο προς αυτές χρήμα.

Ανακάλυψαν την Αμερική πάλι! Ίδιο και απαράλλαχτο λέει είναι το χρέος της χώρας, με αυτό που ήταν λίγο πριν από την προσφυγή στο Μνημόνιο. Σαν να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή!
Στις 31 Μαρτίου του 2010 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών 310,3 δισ. ευρώ.
Τρία χρόνια μετά και παρά τα μέτρα, τα δάνεια, τα κουρέματα, τα ψαλιδίσματα και όλα τα υπόλοιπα τα οποία τα ζει στο πετσί του καθημερινά ο Έλληνας και η Ελληνίδα, το χρέος μειώθηκε μόλις κατά 1 δις ευρώ: στο τέλος Μαρτίου 2013 το χρέος ανέρχονταν στα 309 δις ευρώ!!!

Πλέον το ερώτημα είναι: που διάολο είναι το “θαύμα” και φυσικά που πήγαν τόσα και τόσα δις με τα οποία φεσώθηκε η χώρα. Γιατί δεν μπορεί όλα να πληρώθηκαν σε παλιά δάνεια και τόκους. Για την Ιστορία – και θεωρώντας πως δεν έχει “ξεφύγει” κάτι – έχουμε λάβει ως χώρα περίπου 205 δις ευρώ ως δάνεια μέσα σε 3 χρόνια (σε διάφορες μορφές):
  • 73 δισ. ευρώ από το πρώτο πρόγραμμα (52,9 δισ. από κράτη μέλη ευρωζώνης και 20,1 δισ. από το ΔΝΤ)
  • 132,1 δισ. ευρώ από το δεύτερο πρόγραμμα από το 2012 και μετά (127,3 από τον EFSF και 4,84 από ΔΝΤ)

Η πλάκα είναι ΚΑΙ αλλού: το χρέος εξακολουθεί να είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ (σύμφωνα με τα διεθνώς καθορισμένα standards) αφού πέραν του γεγονότος ότι το χρέος είναι φωτοτυπία του 2010, ΔΕΝ είναι το ίδιο το ΑΕΠ της χώρας, το οποίο έχει βυθιστεί και αναμένεται να πάει ακόμη παρακάτω…