Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κάλεσμα των Εμπορικών Συλλόγων της Ημαθίας για το θέμα των Κυριακών

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας (Δημαρχείο- Μητροπόλεως 44 ), στις 7 το απόγευμα

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας και οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας και Νάουσας αποφάσισαν (και ορθώς) να συγκαλέσουν μια σύσκεψη με αφορμή τις προθέσεις των Κυβερνώντων και της Επιτροπείας να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.
Είχαμε γράψει εδώ στην “Περισκόπηση” (χωρίς πολλές – πολλές περιστροφές) από την αρχή που ξεκίνησε το θέμα, πως εκείνα τα περίεργα και μεσοβέζικα που ακούγονταν για άνοιγμα 1, 2, 5, ή 7 Κυριακές δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα τεστάρισμα των αντοχών και των αντιδράσεων όλων των εμπλεκομένων και πως απώτερος σκοπός ήταν να επιτραπεί το άνοιγμα όλων, ΟΛΕΣ τις Κυριακές.
Και όποιος αντέξει! (φυσικά αυτός που θα αντέξει είναι γνωστός εκ των προτέρων, είναι πρακτικά αδύνατο να αντέξει ο μπακάλης ή ο μανάβης ή ο ψιλικατζής και ο “ρουχάς” της γειτονιάς που κρατάει μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του ή με έναν μόνο υπάλληλο το μαγαζί του).

Στο κάλεσμα των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας καθώς και των Ομοσπονδιών Επαγγλματιών και Βιοτεχνών Βέροιας και Νάουσας καλούνται άπαντες οι θεσμικοί φορείς της Π.Ε. Ημαθίας (από αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους έως Μητροπολίτη και βουλευτές κλπ κλπ). Το Σάββατο 25 Μαΐου λοιπόν γίνεται μια συνάντηση για το θέμα αυτό, στην οποία καλείται να συμμετάσχει όλος ο εμπορικός κόσμος της Ημαθίας.
Στην ανακοίνωση – κάλεσμά τους, οι φορείς αναφέρουν τα ακόλουθα:


Με έκπληξη ακούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα την πρόθεση της τρικοματικής κυβέρνησης να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο που προβλέπει το “άνοιγματων Κυριακών”, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία επιχείρηση που προσπαθεί με ‘’ νύχια και με δόντια’’ να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της περιοχής έχουν επανειλημμένα αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους μια τέτοια απόφαση θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στη χειμαζόμενη αγορά.
Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές – και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς ύφεσης – δεν θα αυξήσει το τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά θα τον αναδιανείμει προς όφελος εκείνων που έχουν τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Για τους λόγους αυτούς, κι όχι μόνο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ημαθίας
Κ Α Λ Ο Υ Ν
όλο τον εμπορικό κόσμο της Ημαθίας, κι όλους τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους, να παραβρεθούν το Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας (Δημαρχείο- Μητροπόλεως 44 ) και ώρα 19:00.