Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άποψη: λάθος η επιλογή να μην σταλεί αντιπροσωπεία της Αλεξάνδρειας στη Ρουμανία


Γιατί ρε παιδιά χθες στο Συμβούλιο δεν ψηφίσατε το ακριβώς αντίθετο αναφορικά με την αποστολή της πόλης (που φέρει όνομα βαρύ) στη Ρουμανία;
Ναι, οι καιροί είναι δύσκολοι. Όπως και τα οικονομικά των δήμων, αν και τμήμα των εξόδων έχουμε την εντύπωση πως καλύπτεται από την Ευρώπη.
Γιατί όμως να μην πάει αποστολή της Αλεξάνδρειας στη Ρουμανία και να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει στους γιαλαντζί “Μακεδόνες” που δημιούργησαν πρόβλημα την προηγούμενη φορά, στη συνάντηση στη Λεττονία;

Άποψή μας είναι πως θα έπρεπε να παραστεί η αποστολή του Δήμου στη Ρουμανία. Και μάλιστα ο Δήμος θα έπρεπε να εκπροσωπηθεί σε όσο υψηλότερο επίπεδο γίνεται, με τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση να είναι “στα κάγκελα” πανέτοιμες αυτή τη φορά, αλλά και με αλλαγή της σύνθεσης της αποστολής ώστε να πάνε και ιστορικοί (αν κατάγονται από εδώ, ακόμη καλύτερα!) και να βάλουν στη θέση τους τους γειτόνους μας. Αρκετά αφήσαμε τους ανεκδιήγητους – όπως σωστά τους κατονόμασε ο δήμαρχος – να αλωνίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν, και στις πέντε ηπείρους.

Με την απουσία μας αφήνουμε κενά που, πέραν του ότι μελλοντικά θα είναι δυσαναπλήρωτα, τώρα δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις θέσεις μας. Μια επιστολή διαμαρτυρίας και η απουσία μας θα γίνουν ελάχιστα κατανοητά και θα περάσουν στο ντούκου.

Μια αποστολή όμως που θα αντικρούει τα ανιστόρητα και τα παράλογα εν τη γενέσει τους και σε χρόνο dt, θα κάνει ντόρο και θα την προσέξουν όλοι – και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ που θα καλύπτουν το γεγονός.