Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νείλος και Ακάκιος. (φυσικά και άλλα)

Σήμερα η μέρα είναι λίγο περίεργη απο … εορταστικής άποψης. Τιμώνται 2 Άγιοι που τα ονόματά τους δεν θα τα συναντήσεις πουθενά αλλού παρά μόνο σε διαφήμιση, σε τραγούδι (ή στην καλύτερη περίπτωση στον Άγιον Όρος).
Σήμερα λοιπόν εορτάζουν οι : Ακάκιος (..τα μακαρόνια να ‘ναι Misko!!) και Νείλος (η εκκλησία του οποίου είναι στον Πειραιά, και που αναφέρεται σε δύο τουλάχιστον τραγούδια, ένα του Λευτ. Παπαδόπουλου που τραγούδησε ο Μητσιάς και ένα του Μήτσου Γκόκου ή Μπαγιαντέρα που πρωτοτραγούδησε η Μπέλλου). — αυτά για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι.

____________________

Επιστροφή στην καθημερινότητα και:

1) εγώ νόμιζα πως ο Σουφλιάς είναι κουφός, έτσι μας είχαν πεί. Το ότι είναι τυφλός δεν το ήξερα. Ίσως για αυτό δεν είδε τον Στ. Δήμα – με τον οποίο δεν τα πάνε καλά αλλά τυγχάνει να είναι Επίτροπος περιβάλοντος στην Ε.Ε. – που ήταν μαζί του, δυο βήματα παραπέρα, σε εκδήλωση χθές στην Αθήνα!

2) επίσης ήξερα πως “πράσινη ενέργεια” (όχι του ΠΑΣΟΚ, η άλλη ενέργεια – η φιλική προς το περιβάλλον) είναι η αιολική, η ηλιακή κλπ. ΔΕΝ ήξερα πως σε αυτήν συγκαταλέγεται και η πυρηνική ενέργεια! Γιατί κάποιοι κάνουν όρεξη και για τέτοια τρελά, τώρα που το πετρέλαιο πάει στα 300 δολάρια το βαρέλι.
Και το θέμα είναι: γιατί τέτοια ιστορία τώρα; θα τα αρπάξει κανένας κατασκευαστής αντιδραστήρων; Και άν δεν τα αρπάξει (στην χώρα της αρπαχτής!), που θα το κάνουν το εργοστασιάκι; παντού κουνάει στην Ελλάδα. Μια Δυτική Μακεδονία είχαμε που ήταν λιγάκι ήσυχη από σεισμικής άποψης και αυτή κουνήθηκε καλά πρίν από καμμιά 10αριά χρόνια. με 6 ρίχτερ παρακαλώ!
Ή μήπως ζηλέψαμε τα τουρκάκια, που ξαναζεσταίνουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα που προβλέπει εγκατάσταση εργοστασίου στο Ακουγιού, απέναντι από Ρόδο και
Κύπρο;

__________

Στείλαμε $200.000 στην Μιανμάρ (Βιρμανία για τους παλαιότερους) ως βοήθεια για τη συμφορά που τους βρήκε. Μέχρι τώρα έχουν 22.000 νεκρούς, 41.000 αγνοούμενους και κανά εκατομμύριο άστεγους. Σύνολο: 1.063.000 πληγέντες δηλαδή. $200.000 / 1.000.000 = $0.20 έκαστος από τους άστεγους.
Και πρέπει να το διαφημίζει η Κυβέρνηση αυτό το ρεζιλίκι; Καλά έκανε και έστειλε, δεν λέω, αλλά όταν κάνεις κάτι ή κάντο καλά και μήν το λές καθόλου (όπως τότε με το τσουνάμι που μάζεψαν οι Έλληνες περισσότερη βοήθεια και από τις ΗΠΑ) ή μην το κάνεις καθόλου.