Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

3 ΔΗΜΟΙ = 3 ΜΟΝΟΕΔΡΙΚΕΣ


Όσο περνάει ο καιρός τόσο
πληθαίνουν οι φωνές που έχουν να κάνουν με την αλλαγή του συστήματος εκλογής των βουλευτών που θα στέλνουμε στην Αθήνα να μας εκπροσωπήσουν (για το “νομοθετήσουν” πλέον δε συζητάμε, αφού το 70-75% των νόμων έρχονται πακέτο από τις Βρυξέλλες και εδώ απλά το επικυρώνουμε, ενώ έτσι όπως γίναμε το υπόλοιπο 30-25% μας το υποδεικνύει η τρόϊκα που βάλαμε στο κεφάλι μας).

Για την Ημαθία η κατάσταση – από …μαθηματικής & χωροταξικής άποψης – είναι εξαιρετικά απλή: 3 Δήμοι – 3 μονοεδρικές περιφέρειες. Δήμος και μονοεδρική δηλαδή. Για αυτό και ο “σκοτωμός”, τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός. Για αυτό πολλοί επιμένουν τόσο σε κάποιους υποψηφίους, για αυτό κάποιοι άλλοι θέλησαν (και κατάφεραν) να επιβάλουν υποψηφίους της αρεσκείας τους. Και φυσικά για αυτό και το σύστημα εκλογής των δημοτικών συμβούλων διαφοροποιήθηκε: δεν είναι δυνατόν ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να απευθύνεται στο ίδιο “κοινό” με το βουλευτή! Οποία κατάπτωσις!

Πάντως όσοι κάνουν ήδη όνειρα (για την περίπτωση που γίνει τελικά πραγματικότητα η μονοεδρική), πλανώνται πλάνην οικτρά!! Λίστα θα υπάρχει μόνο σε περιφερειακό επίπεδο (και η Ημαθία θα συνεισφέρει με έναν μόνο βουλευτή, αυτόν που …”περισσεύει”, γιατί σήμερα είναι 4 και οι μονοεδρικές θα είναι τρεις). Σε επίπεδο μονοεδρικής θα πρέπει να βγουν στο κυνήγι του σταυρού.
Τώρα, με τι μούτρα να βγεις και να ζητήσεις το σταυρό, αυτό είναι άλλο θέμα που αγγίζει όχι την πολιτική επιστήμη αλλά κάποια άλλη επιστήμη…